Tarih: 02.12.2011 09:42

AKP Derince'de 10 istifa!

Facebook Twitter Linked-in

AKP'de devam eden ana kademe ilçe kongrelerinin tek adaylı olması için genel merkez tarafından yapılan baskı teşkilatları patlattı. Birbiri ardında ilçe kongreleri iptal ediliyor. Genel Merkez, Derince ilçeye mevcut başkan Mehmet Eryürek'i yeniden aday göstermedi. Başka bir uygun aday bulunamayınca ilçe kongresi ertelenmişti. AKP İl yönetim kurulu, Eryürek'i başkanlıktan düşürmek için yönetimini istifaya zorluyor. Geçtiğimiz hafta yönetimden istifa eden 10 yöneticinin ardından Mehmet Düşünceli, Mustafa Tırpan, Ali Tongul ve Mehmet Dilmaç'ın istifa ettiği öğrenildi.

 

 

15 YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ   

 

İlçe başkan adaylığından ısrar eden ve çekilmeyen mevcut başkan Mehmet Eryürek'in başkanlıktan düşürülmesi için her yöntemi deneyen AKP il yönetimi, son olarak ilçe yönetimindeki birçok yöneticiyi istifaya zorladığı ortaya çıktı. 30 kişilik ilçe yönetim kurulunda 15 yöneticinin istifa etti. 

 

 

YEDEKTEN ATAMA YAPTI

 

İlçe başkanı Mehmet Eryürek, yönetiminde iddia edildiği istifa edenlerin sayısının 15 olmadığını sadece iki yöneticinin istifa etmek için kendisine dilekçe verdiğini söyledi. Eryürek, “İstifa eden yöneticilerin yerlerine yedekten takviye yapıyorum. Geçtiğimiz hafta istifa ettikleri söylenen Vedat Özer, Ahmet Can, Halil Yılmaz, Muhammet Becet, Recep Solmaz, Ergun Kulaksız'ın istifa dilekçeleri bana gelmedi. Şimdiye kadar istifa ettiklerini söyleyen ve bana dilekçelerini veren Mehmet Dilmaç ve Mustafa Tırpan'ın yerlerine yedekten atama yaptım.

 

 

TOPLANTILARA KATILMADILAR

 

İstifa ettikleri söylenen Halil Yılmaz ve Mustafa Tırpan ilçe başkanlık adaylığı için Ankara'ya davet edilen isimler. İstifa ettikleri söylenen Vedat Özer, Muhammet Becet, Recep Solmaz, Ali Tongul'da yönetim toplantılarına hiç katılmadılar ama ben nezaketen onları atmadım. Yani kongrede seçildiklerinden bir gün sonra devamsızlıkları başladı.

 

 

YÖNETİMDEN KİMLER AYRILDI

 

AKP Derince İlçe yönetiminde istifa ettiği iddia edilen isimler şunlar:   Vedat Özer, Ahmet Can, Halil Yılmaz, Muhammet Becet, Recep Solmaz, Ergun Kulaksız, Mehmet Dilmaç, Ali Tongul, Mustafa Tırpan, Mehmet Düşünceli.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —