• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Akıncı: Bu çerçevede gidersek sonuca ulaşmak zor

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yeniden bir araya geldi.

DÜNYA 21.04.2017 09:35:00 0
Akıncı: Bu çerçevede gidersek sonuca ulaşmak zor

Liderlerin görüşmesi daha önceden 18.30 olarak açıklanmıştı ancak görüşme KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın eşi Meral Akıncı'nın düşerek omzunu incitmesi sonucunda hastaneye kaldırıldığı ve omzunda çıkık tespit edildiği kaydedildi.

Meral Akıncı'nın geçirmiş olduğu kaza nedeni ile daha önceden 18.30 olarak belirlenen görüşme 19.45'te başladı. Yaklaşık iki buçuk saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'na dönüşünde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açıklamalarda bulundu.

AKINCI: BU ÇERÇEVEDE GİDERSEK SONUCA ULAŞMAK ZOR

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere öncesinde Rum lider Anastasiadis'in Türkiye'nin açıkladığı Navtex'le ilgili kaygılarını dile getirdiğini, bunun iyi niyetle bağdaşmadığını ve olumlu atmosfere katkı yapmadığını dile getirdiğini aktardı. Navtex'in Rum tarafının inat ve ısrarla tek taraflı olarak doğalgaz araştırmalarını ileri götürmek istemelerinden kaynaklandığını Anastasiadis'e aktardığını belirten Akıncı, 15 Mayıs 2015'te müzakerelerin başlamasından 4 gün önce Anastasiadis'e aktardığı ilk konunun bu olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "11 Mayıs'ta Ledra Palace'ta kendisine açtığım ilk konu bu oldu. Müzakereleri sonuca ulaştırmaya çalışırken kaçınmamız gereken konulardan birinin doğalgaz konusu olduğudur. Ya bir komite oluşturacağız ya da bunları erteleyeceğiz ve müzakerelere şans tanıyacağız demiştik. O noktada anlayış beraberliğimiz olduğunu düşünmüştük. Ne yazık ki artık bu görülmüyor. Temmuz'un başında yeni kazıların gündeme geleceği ortamda Kıbrıslı Türkler Türkiye ile birlikte bu konudaki haklarını korumak için gereken adımları atacaktır. Müzakere süreci devam ederken ve sonuç için kaybedilmemesi gereken kısa bir süre kalmışken doğalgaz araştırmalarını tek yanlı sürdürme inadı bu Navtex olayı ile ilişkisiz değildir." dedi.

23 NİSAN İÇİN ADAYA GELEN ÇOCUKLARA ENGELLEME

Akıncı, 23 Nisan kutlamalarına katılmak amacıyla Larnaka üzerinden adaya gelen konuk ekiplerin engellenmesi konusunu da kendilerinin gündeme getirdiğine dikkat çekerek, asıl güveni zedeleyenin bu olduğunu söyledi. Akıncı, Litvanya'dan gelen grubun AB üyeliği nedeniyle geçişlerinde sorun yaşanmadığını ancak Sırp ve Rus çocukların geçişlerinin engellenmesinin güven ortamı bir yana o çocuklara bir haksızlık olduğunu dile getirdiklerini kaydetti.

Müzakerelerde ise Federal Yönetim'de kararlara etkin katılım süreci ile Türk ve Yunan vatandaşlarına eş değer muamele konusunu ele aldıklarını kaydeden Akıncı, her iki konunun da niyet ve istek olması halinde makul bir şekilde çözülebilir olduğunu söyledi.

Akıncı, "80 milyon TC vatandaşını arka kapıdan AB'ye sokma veya milyonlarca insanın istila etme girişimidir gibi şeyler söz konusu değil. Ortaya koyduğumuz makul görüşler AB ve BM tarafından teslim ediliyor ama henüz Rum muhataplarımızı ikna edemedik. Kararlara etkin katılımda anlamakta zorlandığımız bir direnişle karşı karşıyayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı önlerinde 3 toplantı daha olduğunu ancak bu çerçevede devam edilmesi halinde bir sonuca ulaşmayı son derece zor gördüğünü vurguladı. Akıncı, "Karamsarlık aşılamak istemem ama herkes görebiliyor ki Temmuz sonrasında bu iş son derece zor olacak. O nedenle gerek müzakerecilerin çalışmalarının büyük önemi var. Bizlerin yapacağı 3 toplantının büyük önemi var. BM'ye hakemlik rolü vermedik. BM'ye resmi yazılı öneri sunma beklentisi olmadan bir nevi mekik diplomasisi ile resmin bütününü ya da en azından ilk 4 başlıktaki konuları bütünsel olarak görebileceğimiz bir çalışmada bize daha etkili tavsiyede bulunmaları iyi olacak. Bu da tabi ki iki taraf benimserse olabilir. Eğer bütünlüklü resmi ortaya çıkaracak davranışlar sergilemezsek bu akşam yaptığımız gibi bir konunun etrafında saatlerce tartışmaya devam ederiz. Sonuçta da taraflar pozisyonlarını yeniden teyit ettiler korudular ve evlerine gittiler noktasına geliriz bu da bizi bir sonuca götürmez." dedi.

MERAL AKINCI'NIN OMUZU ÇIKTI

Akıncı, bir soru üzerine eşi Meral Akıncı'nın omzundaki çıkığa yapılan müdahaleye ilişkin olarak da açıklama yaptı. Meral Akıncı'nın ayağının merdivene takılması üzerine düştüğünü ve omzunun çıktığını söyleyen Mustafa Akıncı, Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde kendisine gereken müdahalenin yapıldığını ve omuzunun yerine konduğunu söyledi.

İstanbul’da beklenen sarı kodlu sağanak başladı

Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı

Otoyolda aracının içinde uyuyan adamı itfaiye camı kırarak uyandırdı

Dur ihtarına uymayan sürücü polisten 30 kilometre kaçabildi

Eyüpsultan’da yağış nedeniyle 7 araç birbirine girdi: 2 yaralı

Menteşe’de bıçaklı kavga:1 kişi ağır yaralı

Laszlo Benes gollerine devam ediyor

Kayserispor son 2 maçta 4 puan topladı

Erciyes 38 FK deplasmanda kaybetti

Gökyüzünde görsel şölen: Lunar Corona görüntülendi

Beykoz’da trafik kazası : 7 yaralı

Hatay’da fırtınanın etkisiyle 5 tekne ve 1 yat alabora oldu

ERÜ’den Tarihi Başarı: UI Greenmetric 2025’te Türkiye 1.’si

Kadınlar 1.Lig’de namağluplar karşılaşacak

Kutay Tek hedefi 12’den vurdu

Bayburt’ta ‘Köylerde Buluşuyoruz Tarımı Konuşuyoruz’ projesi kapsamında 79 köyde çiftçi ziyaretleri yapıldı

Trafikte tehlikeli anlar

Papa’dan sonra İznik’e turizim müjdesi

Kemaliye’de göçmen akbabalar görüntülendi

Didim Belediyesi ekiplerinden anında müdahale

Osmaniye’deki feci kazada ölü sayısı 7 yükseldi

Türkiye’nin en zengin tıbbi aromatik merkezi Eskişehir’de

Denizi olmayan Tokat’ın somonları dünya sofralarına ulaşıyor

TUSAŞ Motor Sanayi; firmalarla bir araya geldi

Gaziantepli kardeşlerden uluslararası matematik yarışmasında çifte başarı

Aydın’da yağış akşam saatlerine kadar sürecek

Jandarmadan 100 motosiklet sürücüsüne güvenli sürüş eğitimi ve hediye kask

Bayburt Kent Konseyi Şehit Osman Dağı’na dökülen hafriyat için girişimde bulundu

Bayburt’ta Filistin için düzenlenen hayır çarşılarında 1 milyon liranın üzerinde bağış toplandı

MUSKİ ekipleri 7/24 görev başında

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.