• BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,56% 0,00
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5739,34% -0,11
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17

Akın: "Engelliler Günü bir güne sığdırılacak bir gün değil"

Akın: "Engelliler Günü bir güne sığdırılacak bir gün değil"

GÜNDEM 3.12.2025 10:18:43 0
Akın:
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel personellerle buluştu. "Engelliler Günü, bir güne sığdırılacak bir gün değil!" diyen Akın, "Engelleri kaldırıp her hemşehrime eşit bir yaşam hakkı sunmak boynumun borcudur." dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan özel personellerle bir araya geldi. Balıkesir Kent Konseyinin ev sahipliğinde düzenlenen anlamlı buluşmaya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yanı sıra Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytekin Durmaz, daire başkanları ve davetliler katıldı.
Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışan her bir personelin "Balıkesir Takımı"nın bir ferdi olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, siyasi hayatı boyunca özel bireylerin her daim sesi olmaya çalıştığını söyledi. Akın, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Engelliler Günü, bir güne sığdırılacak bir gün değil! Göreve geldiğimizde Balıkesir’i, özel bireylerin rahat bir şekilde yaşayabileceği bir şehre dönüştüreceğimizi vaat ettik. Ben, bu sözümün arkasında duruyorum. Kaldırımların üzerinde bulunan ve işlevini yitiren sarı takip çizgilerini yeniledik. Özel bireylerin aileleri ile güzel vakit geçirebilmesi için Değirmen Boğazı Tabiat Parkı içinde "Engelsiz Piknik Alanı"nı hizmete açtık. Balya ilçemizin Kadıköy Parkı’nı da özel bireylerin kullanımına uygun olarak tasarladık. Bunların sayıları daha da artacak" diye konuştu.
"Asla yalnız değilsiniz"
Spor alanında da Balıkesir Büyükşehir Belediyespor tekerlekli sandalye basketbol takımının önemli başarılara imza attığına değinen Akın, hayatın her alanında engelleri kaldırmak için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Sındırgı’da yaşayan engelli depremzede vatandaşları da asla yalnız bırakmadıklarını aktaran Akın, "Ücretsiz olarak engelli nakil hizmeti veriyoruz. Seçimde bunun vaadini vermiştim. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak işitme ve konuşma engelli bireylerin belediye hizmetlerine kolay ve hızlı ulaşımı için işaret dili tercümanı destekli görüntülü çağrı merkezini hayata geçirdik. Engelsiz Mola Evine ücretsiz olarak ulaşım hizmetini sağlıyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımızın Yakın Kartlarına tekerlekli sandalye için ürün yüklemesi yapıyoruz" şeklinde konuştu.
"Onur ve gurur duyuyorum"
"Sizler, bu belediyenin vicdanında bu şehre verilen emekte çok özel bir yerdesiniz" diyen Akın, "Engelleri aşmanın, zorlukları birlikte göğüslemenin en güzel örneğisiniz. Sizler de dahil Balıkesir’imiz de yaşayan tüm özel hemşehrilerimize karşı sorumluyuz. Engelleri kaldırıp her hemşehrime eşit bir yaşam hakkı sunmak boynumun borcudur. İşte bu kapsamda Balıkesir’imizde engelleri aşmak için sizlerle omuz omuza çalışıyoruz. Her birinizle çalışmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

Düzce Bilim Karavanı ekibi Şanlıurfa’da

Gökhan Ünal’ın Erciyes 38 FK karnesi

Didim Belediyespor yarın Gaziemir deplasmanına çıkacak

Adana’da bisikletli çocuğu darbeden şahıslar gözaltına alındı

Şanlıurfa’da silahlı saldırıya ilişkin 4 şüpheli adliyede

Ordu’da jandarma ekiplerinden denetimler: 19 tutuklama

İstanbul TEM Otoyolu’nda sıkışmalı zincirleme kaza: 4 yaralı

Muğla’da 2025’te 13 Bin 698 kadın işe yerleştirildi

Kocaeli’de duvarlara yasa dışı bahis reklamı yazan 2 şüpheli yakalandı

Kışla rampasının asfaltı yenileniyor

Körfez Gençlerbirliği U18 takımı liderliğini sürdürdü

A Millilerin UEFA EURO 2024 yolculuğu ‘Bizim Çocuklar-Dönüşüm’ belgeseliyle ekrana taşınıyor

Nazilli Belediyespor Başkanı Kaya tutuklandı

Manavgat’ta motosikletlilerin kask ve eldiven kullanım oranı yüzde 90

6. Esenler Film Festivali finalistleri belli oldu

Şırnak’ta kar esareti: Beyaz örtü yarım metreyi geçti

Pendik’te direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ortalığı birbirine kattı

Uzm. Dr. Şan: "Çocuklarda grip okullarda hızla yayılıyor"

İzmir Büyükşehir işçileri: "Arkadaşlarımız işe dönünceye dek mücadele sürecek"

Söke’de arıcılara İcmal Listesi uyarısı

Niğde Belediyesi kendi betonunu ve taşını üretecek

Çilimli’de miniklere sağlıklı gülüşler için eğitim

Fabrika gibi çalışan lisenin yıllık cirosu 1,5 milyon

Eskişehir’de Türkiye’nin kamuya ait ilk protez tırnak atölyesi açıldı

Sakarya’nın yüksek kesimleri beyaza büründü

Akdeniz Üniversitesi, UI GreenMetric’te 119 basamak birden yükseldi

Çanakkale’de huzur uygulamalarında 7 şüpheli tutuklandı

Eskişehir’de aranan 161 şahıs yakalandı

Silecekleri bozulan gençler iple çözüm buldu

İstanbul’da kuraklığın en net görüntüsü: Barajdaki su seviyesi düşünce eski köy evleri ortaya çıktı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.