Tarih: 16.04.2012 14:13

Akbaş "Gençlerle Başbaşa"

Facebook Twitter Linked-in

 

Gençlere yönelik çalışmalar yürüterek gelecek nesile daha iyi eğitim imkanı sunmaya çalışan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, düzenlediği gençlerle baş başa adlı programın ilkini Şehit İlhan Küçüksolak Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi. Gençlerin talep ve görüşlerini, eğitimin yeniliklerle buluşturulmasını, teknolojinin eğitim alanındaki yeri ve gençlere yönelik çalışmaların konuşulduğu konferansların startı çok amaçlı salonda verildi.

 

İyi Bir Eğitim, İyi Bir Gelecek 

 

Okul müdürü Fazlı Zorlu, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen programda öğrencilerle bir süre sohbet eden başkan Akbaş, gençlerle baş başa adlı konferansın içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gençlere Çayırova Belediyesi olarak çok önem verdiklerinin altını çizen Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin insan olduğunu ve bu topluluğun içerisinde gençlerin çok önemli olduğunu kaydetti. Günden güne gelişen ve büyüyen bir ülke olan Türkiye’nin gençler ve gelecek nesil ile daha iyi yerlere geleceğinden hiç şüphe duymadıklarını dile getiren Akbaş, “Ülkemiz siz değerli gençlerin sayesinde önem kazanmakta ve günden güne büyümektedir. Genç neslimizin, öğrencilerimizin Türkiye’miz için sorumluluk almaktan kaçınmadığını biliyorum. Sizlerin eğitimi için belediye olarak elimizden gelen her görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlerde biliyorsunuz ki Türkiye’mizde daha iyi eğitim daha iyi okullarda, daha modern sınıflarda ve teknoloji ile donatılmış salonlarda gerçekleştiriliyor. Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde eğitime yapılan yatırımlar ortada. Bizde belediye olarak ilçemize her geçen gün yeni okullar kazandırmanın heyecanını duyuyor, memnuniyetini yaşıyoruz. 2 olan lise sayımızı 9'a yükselttik. Çayırova Kaymakamlığımızla, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve tüm kurumlarımızla koordineli ve sistemli çalışmalar yürüttük. Unutmayın ki iyi bir gelecek, iyi bir eğitimle olur. Sizlerden tek isteğimiz derslerinize çok çalışarak iyi bir gelecek planlaması yapmanızdır" dedi.

 

Sosyal Alanlar Artacak

 

Konuşmasının başında eğitim konusundaki düşüncelerini aktaran Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, gençlere yönelik yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Çayırova’nın yeni yapılan parklarla gençlere daha iyi hitap etmesini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Akbaş, bir gençlik merkezi oluşturacaklarını belirtti. Gençlerin daha fazla vakit geçirebileceği bir merkez planladıklarını ifade eden Akbaş, sinema, kütüphaneler, bilişim sınıfları ve parkların bu merkez içerisinde konuşlandırılacağını söyledi.

 

Yeni Spor Tesisleri

 

Konferansın ilerleyen zamanında gençlerden sorularda alan başkan Akbaş, özellikle sportif açıdan yoğun talepleri ve soruları yanıtladı. Salon sporları için yapılacak kapalı spor salonunun ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Akbaş, kapalı spor salonunun kısa sürede inşaatına başlanacağını ve salon sporları açısından önemli bir tesise kavuşacaklarını söyledi. Basketbol ve voleybol gibi sporların yapılması için arazisi uygun olan okullara spor sahaları inşa edildiğini hatırlatan Akbaş, konuşmasının sonunda gençlerle baş başa adlı kitapları öğrencilere dağıttı. Gençlerle baş başa adlı kitabı defalarca okuduğunu hatırlatan Akbaş, kitapta geçen mesajların bir gencin hayat çizgisini değiştirebileceğini ve daha iyi yerlere gelmesini sağlayabileceğini söyledi. Gençlerin sorularını yanıtladıktan sonra konferansını noktalayan Akbaş, okul müdürü eşliğinde okul çevresini gezdi ve Şehit İlhan Küçüksolak Anadolu Lisesindeki programını sonlandırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —