Tarih: 07.06.2012 13:58

Akbaş Çayırova'nın geleceğini açıkladı!

Facebook Twitter Linked-in

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, gazetemizin  misafiri oldu. Yönetim Kurulu Başkanımız Kaşif Şahinkesen ve Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Arslan ile çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunan Akbaş, 50 yıl sonrasının Çayırovası’nı planladıklarını söyledi. 

 

Yeni ilçe olan Çayırova’nın vizyonunun belirlenebilmesi için 3 yıl içerisinde 11 çalıştay yaptıklarını söyleyen ve bu çalıştayların üçünün topluma açık yapıldığını söyleyen Başkan Akbaş, “Benim Anayasam” çalıştayından çıkan 17 yeni madde hazırlanan anayasa taslağına alındı.  Ayrıca “Engelli Çalıştayı”ndan çıkan 4 maddeyi de engelliler yasasına alınacak. Engelillerle ilgili yaptığımız çalışmalar yönetmeliklere uygun halde yapıldı ve Türkiye’de örnek olarak gösteriliyor. Bazı çalışmaların önemi bugün çok iyi anlaşılamayabilir ama gelecek nesillere çok iyi bir Çayırova bırakmak için bu çalışmaları yapmak zorundayız” dedi. 

 

 

 

ÇAYIROVA GELECEĞİN MASLAK’I OLACAK!

 

 

Çayırova Bölgesi’nde E-80’in altında sanayi kalmayacağını da ifade eden Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, “Bunun planlamasını uzun süredir yapıyoruz ve toplumun belli kesimlerinden de büyük destek alıyoruz. Bugün Hilton ve Ramada olmak üzere 5 büyük firma Çayırova bölgesine 4 ve 5 yıldızlı oteller yapıyor. Bunun yanı sıra binlerce kişiye yeni istihdam alanları oluşturacak firmalar, Çayırova bölgesine önemli yatırımlar yapıyor. Büyük işletmeleri, otelleri ve holding merkezleri ile Çayırova’yı geleceğin Maslak’ı gibi görüyoruz ve tüm planlamaları bunun için yapıyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

HER SOKAĞIN BİR PLANLAMASI OLMALI 

 

 

Çayırova bölgesinde planlamaya çok önem verdiklerini de ifade eden Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş,  planlama yapılmayan bölgelerde büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Sadece kentlerin ve şehirlerin değil, her cadde ve sokağın mutlaka planlanması gerektiğini söyleyen Akbaş, “Vatandaş bir yapı yapacağı zaman bu plana uygun yapmalı ve o bölgenin mimarisini de bozmamalıdır. Bunun yanı sıra yeşile ve çevreye de büyük önem veriyoruz. Büyükşehir’in çalışmalarını bitirdiği caddelere geçen yıl 60 bin fidan diktik, bu sene ise sadece Kuştepe’ye 5 binin üzerinde fidan diktik” dedi. 

 

 

 

ÇOCUK OYUNLARI OLİMPİYATLARI DÜŞÜNÜYORUZ! 

 

 

Çayırova’nın markası haline gelen “Çayırova Koşusu’nun” bu sene de binlerce insanın katılımı ile gerçekleştiğine dikkat çeken Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, “Çayırova Koşusu Avrasya Maratonu’ndan sonra en fazla katılımın olduğu koşu oldu ve bu koşu 12 ulusal kanalda yayınlandı. “Minik Adımlar” koşusunu ilk kez yaptım ve buna da TRT3 geniş yer verdi. Bunun yanı sıra Anadolu Çocuk Oyunlarını çok önemsiyoruz ve bunu sayın başbakanımız da yakından takip ediyor.  Milli Eğitimin projesi kapsamında Çayırova’ya gelen yabancı ülkelerin daha sonra ülkelerinde bu oyunları uyguladıklarını gördük ve bu projenin değişik ülkelerde yaygınlaşması bizi son derece mutlu etti. Çocuk oyunlarını uluslar arası hale getirip “Anadolu Çocuk Oyunları Olimpiyatları”nı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu oyunlar ve çocuklar aracılığı ile kendi medeniyetimizi ve kültürümüzü o ülkelere de yaymak istiyoruz. Bizim medeniyetlerimizin olduğu, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Azerbaycan gibi ülkelerde unutulmaya yüz tutan bu oyunların yeniden canlandırılmasını istiyoruz. TİKA ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile popüler spor dalları altında ezilen bu oyunların yeniden canlandırılmasını sağlamayı düşünüyoruz” dedi. 

 

 

 

BÖLGE STK’LARI OLARAK DESTEK VERİRİZ! 

 

 

 

Yönetim Kurulu Başkanımız ve aynı zamanda TÜKSİAD Başkanı ve Gebze SİAD’lar Birliği Dönem Başkanı Kaşif Şahinkesen de, yerel yönetimlerin çalışmalarına zaman zaman STK’ların da ortak edilmesi gerektiğini söyledi. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın her zaman bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyleyen Şahinkesen, “Bölgeye yapılan hizmetleri kendimize yapılmış sayar ve tüm yerel yönetimlerin yaptığı ve yapacağı güzel çalışmalara bölgedeki tüm STK’lar şartsız olarak destek veririz” dedi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —