Tarih: 22.05.2012 15:52

Akbaş 3 yılın hesabını verdi!

Facebook Twitter Linked-in

Kuştepe Kafeterya’da gerçekleştirilen basın toplantısında Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ı yardımcıları Nizamettin Günay ve Bülent Çorapsız’da yalnız bırakmadı. Kahvaltıyla başlayan toplantının ardından yaptığı çalışmaları basın mensuplarına aktaran Akbaş, sonrasında ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çayırova’nın 2008’de kurulduğuna dikkat çeken Akbaş, 2009’da göreve geldiklerini ve Çayırova’yı yeniden inşa ettiklerini söyledi. Yeni ilçe olmanın sorumluluklarından da bahseden Akbaş, “Çözmemiz gereken problemler vardı. İlk olarak belediyemizin kurumsal yapısını inşa etmemiz gerekiyordu. Bunu da kısa zamanda çözdük ve belediyemize kurumsal bir yapı kazandırdık” şeklinde konuştu.

 

 

 

HER YERDEN DENETLENİLİR BİR BELEDİYE

 

 

 

Birimlerin kısa zamanda oluşturulduğunu aktaran Başkan Akbaş, “Birimlerimizi oluşturduk, her birinin görev ve sorumluluklarını, hareket alanlarını, iş tanım ve süreçlerini açıkça belirledik. Esnek, takip ve denetime açık, çalışan bir sistem kurduk. Belediyemizi, zamandan ve mekândan bağımsız her yerden ulaşılabilir, her yerden denetlenebilir hale getirdik” dedi.

 

 

 

"ÜSTÜN PERFORMANS SAĞLADIK"

 

 

Seçildiklerinde ilçenin yeni kurulduğunu söyleyen Akbaş, yeni kurulan ilçenin kendilerine avantaj sağladığını söyledi. Geniş bir hizmet alanının olduğuna da değinen Akbaş, “Önümüzde geniş bir hizmet alanı vardı. Genç olmanın dinamizmi ile bismillah dedik. Hükümetimizin rüzgarı hep ardımızdaydı. Büyükşehir Belediyemizin eli hep elimizin üstündeydi. Onların destekleriyle ulaşımda, altyapıda, çevrede, eğitimde, sağlıkta, sosyal yardımda, kültür ve sanatta, sporda, her alanda çok büyük bir mesafe aldık. Üstün bir performans gösterdik" ifadelerini kullandı.

 

 

TÜRKİYE'YE ÖRNEK ELEKTRONİK BELGE SİSTEMİ

 

 

Seçim zamanı halka verdiği taahhütlerin yüzde 75’ini gerçekleştirdiğini söyleyen Akbaş, “Elektronik belge sistemini Türkiye’de bizden başka uygulayan başka bir belediye daha yok. Bizim bu projemiz diğer belediyelere de örnek oldu ve biz diğer belediyelerin toplantılarına giderek bu çalışmamızı onlara da anlattık. Büyükşehir dışında bizim serverimiz dışında daha büyük bir server yok. 700 bin TL’ye mal olan elektronik bilgi servisinin 400 bin TL’sini servere verdik” dedi. “Üç yıl önce, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirme duyarlılık ve sorumluluğunu her zaman içimizde hissettik. Hamdolsun, seçim beyannamemiz, icraatlar kitabına, yatırımlar kitabına dönüştü” diyen Başkan Akbaş, yaptığı çalışmaları sunum olarak basın mensuplarına gösterdi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —