Tarih: 30.08.2014 16:47

Akar’dan zafer bayramı mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Bizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları ile bundan tam 92 yıl önce verdiği mücadelenin, gösterdikleri kahramanlığın ve o gün yazılan şanlı destanımızın en büyük mirasımız ve aynı zamanda en büyük emanetimiz olduğunu biliyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılında, o gün kazanılan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz.

 

9 Mayıs 1919 tarihiyle başlayan bağımsızlık yolundaki inançlı ve vatanını korumak için kararlı Türk Ulusu’nun bu zaferi, demokratik, laik ve tam bağımsız yeni Türk Devleti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir.30 Ağustos Zaferi’ni ve beraberinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken hiç kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm halkımızın “Ulus olma” bilinciyle bir araya gelip bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmalarıdır.

 

30 Ağustos emperyalizmin yenilgisi, halkın zafer günüdür. 30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusu'nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir.Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya halklarının örnek aldığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanları başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, büyük bir onurla Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —