Tarih: 02.08.2012 15:08

Akar ve Tatar hız kesmiyor!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ramazan programlarına devam ediyor. Dün Gebze İlçesinde CHP Gebze İlçe başkanı Sedat Tatar’la birlikte Gaziler Mahallesinde Malik Palabıyık’ın evine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Akar,  iftarını vatandaşlarla birlikte açtı.

 

İftardan sonra Gebze Mahallelerini gezen Akar Arapçeşme Mahallesi’nde Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde vatandaşlarla sohbet etti. Sorunları yerinde dinleyen Haydar Akar yapmış olduğu konuşmada ekonomiden bahsederken, eğer son on yıl içinde yaşam şartlarım değişti, daha çok kazanıyorum ve daha iyi yaşıyorum diyorsanız söyleyecek bir şeyin olmadığını ancak Gebze İlçesi’nde ve Türkiye’nin her yerinde bunu söyleyen çok kişinin olmadığını ifade etti. AKAR, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin içine düştüğü borç batağından ve savurganlıktan da bahsederek kentin iyi yönetilmediğini belirtti.

 

AKAR konuşmasını, son üniversite sınavında Kocaeli’nin Türkiye geneli başarı sıralamasında yetmişli sıralarda bulunduğunu ifade ederek sürdürdü. Akar sözlerine şöyle devam etti: “Bu kentin öğrencilerinin sonuncu sırada bulunmasının nedeni nedir? Çocuklarımıza verilemeyen eğitimin sorumlusu kimdir? Siyaseti okullara sokarak, hocaları birer ikişer süren zihniyet, çocuklarımızın başarısızlığının hesabı niçin vermiyor? Buraya gelen AKPli milletvekillerine sorun; eğitimdeki başarıları ile konuşulan bir şehir nasıl oldu da 10 yılda başarı sıralamasında sonuncu olur hale geldi? Emekliye yapılan 1.98 kuruşluk zam kendilerine verilse kaç gün geçinecekler? Altı ay bekledikten sonra memura yapılan %4 lük zamma mı zam diyorlar? 7 kuruşa mal olan elektrik halkımıza 32 kuruşa nasıl satılıyor? Belediyelerdeki kiralık araçların kamu amacı dışında kullanılmasına neden ve nasıl müsamaha gösteriyorlar? Belediye reklam giderleri için kent rantının kaçta kaçı kamu yararını sağlama amacı gütmeyen adamlara satılıyor? Hala Gebze Üniversitesi’nin Kışla’ya kurulması için neden çaba sarf etmiyorlar? Kent merkezindeki 770 dönüm araziye kurulacak üniversiteden başka Gebze esnafına ve halkına fayda sağlayacak başka bir alan mı var? Gebze Üniversitesi projesinin arkasında neden durmadılar? Nasıl red oyu verdiler?”

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar da Gebze’nin Üniversite’ye kavuşmasında çok geç kaldığını bunun için iktidar milletvekillerinin çaba harcamadığını belirtirken yer olarak Gebze 115.Topçu alayının doğru tercih olacağını söyledi. İktidarın rant için arazileri peşkeş çektiğinin altını çizdi. Gebze’de bir çok sorunun olduğunu belirten Tatar,ulaşımın Gebze’ de kangren olduğunu ve Gebze’nin iyi yönetilmediğini, ilk yerel seçimlerde CHP’nin Gebze’de göreve geleceğini belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —