Tarih: 21.07.2012 13:42

Akar tekrar SEDAŞ'ı sordu!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR, özelleştirildikten sonra Kocaeli’ de vatandaşlar tarafından şikayet edilen ve sorunların bitmediği SEDAŞ’ ı bir kez daha Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına sorarak Meclis gündemine getirdi.

 

 

SEDAŞ’ a Bir Yaptırım Uygulanacak mı?

 

 

Akar son zamanlarda bazı mahallelerdeki sokak lambalarının 24 saat gereksiz yandığını bazılarında ise gece sokak lambalarının yanmadığını bu konuda SEDAŞ’ın vatandaşların şikayetlerine rağmen arızayı gidermediğini belirtirken Bakanlığınızca vatandaşların şikayetlerini ne zaman dikkate alacaksınız ve SEDAŞ’ a yaptırım uygulayacak mısınız dedi.

 

 

AKAR’ın soruları şöyle:

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                                                           

Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

      

               

 

Kocaeli’nin elektrik dağıtım hizmetini gerçekleştirmekle yükümlü olan SEDAŞ’ın özelleşmesiyle birlikte her geçen gün ilimizde aksaklıklar ve bunlara bağlı şikayetler artarak devam etmektedir. Yerel basında da sıkça yer alan haberlerde SEDAŞ’ın alacağına geldiği zaman kartal kesildiği hizmetteyse bir o kadar ağır davrandığı gözlemlenmektedir. Son günlerde ilçelerimizin bazı mahallelerinde gece sokak lambalarının yanmadığı, bazı mahallelerde ise gündüz sokak lambalarının yandığı vatandaşın şikayetlerine ragmen sorunların devam ettiği anlaşılmaktadır.

Bu bağlamda;

 

 

1.       Başiskele ilçesinin Tepecik Köyünde yaklaşık 4 aydır sokak lambalarının her gün 24 saat yandığı vatandaşlarımızın Sedaş’a şikayet ve uyarılarına rağmen arızanın giderilmemesinin nedeni nedir? Sedaş bu savurganlığının faturasını kimlerden tahsil etmektedir? Bakanlığınızca bu durumun düzeltilmesi için herhangi bir işlem yapılması düşünülmekte midir?

 

 

2.      Gebze ilçesinin Ulus Mahallesinin bazı cadde ve sokaklarında bir süredir devam eden sokak lambalarının gece yanmaması sorunu neden kaynaklanmaktadır? Arızanın bildirilmesi ve vatandaşların şikayetlerine rağmen giderilmemesinin nedenleri nelerdir?

 

 

3.      Denetim ve test yapıldığı söylenen ve gündüz yakılan sokak lambaları faturalandırmada vatandaşa nasıl yansıtılmaktadır?

 

 

4.      Teknoloji çağında, elektriğe bağımlı üretim yapan fabrikaların yoğun olduğu bir kent olan Kocaeli’nde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin nedenleri nelerdir?  Bu yüzden mağdur olan vatandaşlarımızın şikayetleri Bakanlığınızca ne zaman dikkate alınacaktır? Bu konuda SEDAŞ’a bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?

 

 

5.      SEDAŞ’ın özelleştirilmesinin tamamlandığı 2009 tarihinden günümüze kadar firma ne kadar yatırım planı yapmıştır? EPDK, şirket tarafından yapılan bu yatırım planlarının ne kadarını onaylamıştır? Bu yatırım planlarının ne kadarı hayata geçirilmiştir? Gerçekleştirilen bu yatırım harcamalarının halkımıza maliyeti ne kadardır?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —