Tarih: 18.08.2014 10:09

Akar; intihar vakaları araştırılsın!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli  Milletvekili Haydar Akar  tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye'de artan intihar olaylarının, endişe verici boyutlara ulaştığı belirtildi. 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar son yıllarda dünya çapında da ciddi bir sorun olarak tanımlanan intihar olaylarının Meclis tarafından araştırılmasını istedi.

 

Akar önergesinde dünya da yılda bir milyon kişinin intihar ettiğine dikkat çekerek ülkemizde de intihar vakalarının arttığını belirtti.

 

2013 yılında 3 bin 189 intihar

 

TUİK verilerinden örnekler veren Akar 2011 yılında 2 bin 677 olan intihar vakalarının 2013 yılında 3 bin 189’a çıktığını ve ülkemizde her gün 9 intihar vakasının gerçekleştiğini belirtti.

 

Akar intihar vakalarının %53.3 gibi önemli bir oranının nedeninin bilinmemesinin de araştırılması gerektiğini söyledi.

 

Kocaeli’de İntihar Vakaları Artıyor

 

Kocaeli’deki intihar vakalarına da değinen Akar 2011 yılında 43, 2013 yılında 58 vatandaşımızın intihar sonucu hayatlarını kaybettiğinin altını çizerek sadece son 1 ayda Kocaeli de 8 intihar vakasının gerçekleştiğini belirtti. Akar, bu intiharların özellikle 18 ile 26 yaş aralığında olması, hayatlarının baharında olan gençlerimizin intihara eğilimlerinin arttığını ortaya koymaktadır,diyerek Türkiye’deki intihar olgusa ilişkin bir haritanın çıkarılması, uzmanların konuya dahil edilmesi, komisyonun somut öneriler açığa çıkarması, bu önerilerin ivedilikle hayata geçirilmesi amacı ile bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —