Tarih: 19.09.2012 11:11

Akar: "Başbakan intihar etmeli"

Facebook Twitter Linked-in

 

CHP Kartepe İlçe yönetimi, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile birlikte Kartepe Kirazoğlu Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşın sorularını dinledi.

 

Kirazoğlu Mahallesi Kültürevi’nde gerçekleşen ziyarete CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, yönetim kurulu üyeleri Murtaza Kalaycı, Hamza Özcan, Gıyasettin Karaca, Cem Acar, Başar Değer, Çiğdem Coşkun, Başar Değer, Nilay Merttürk, Yasemin Kıran, Özden Yıldız, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Kurşunluoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Hami Akyıldız, Uzunçiftlik Mahalle Temsilcisi Ferda Gözütok, CHP İl Kadın Kolları başkan yardımcısı Aynur Kalaycı Algan, ve mahalle temsilcileri katıldı. CHP’li grubu Kirazoğlu Mahalle Muhtarı Raif Göktaş, CHP Kirazoğlu Mahalle Temsilcisi Kazım Güncü ve mahalle sakinleri karşıladı. 

 

BAŞBAKAN İNTİHAR ETMELİ

 

Türkiye’de en büyük problemin insanların kendi sorunlarına sahip çıkamaması olduğunu söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile hareket ediliyor. Şehitlerimiz var. Kimsinin sesi çıkmıyor Başbakanın yerinde başkası olsa istifa etmeyi bırakın intihar ederdi. Terör, işsizlik ve ekonomik sıkıntı arttı. Başbakanın işi gücü İmam Hatip. Türkiye’nin tek derdi sanki imam hatipler. Bu ülkede her kes imam hatip olacak. 63 askerimiz yaralı. Suriye’den gelen roketlerle vurdular. Komşu ile iyi geçinemiyoruz. Bu kadar sıkıntı varken Müslüman’ı Müslüman’a niye kırdırıyorsunuz. İnsanlar çocuklarını nasıl askere gönderecekler? Başbakan çocuğun çürüğe çıkararak sıyırmış. Geri kalanlar umurunda değil. Başbakanın özür dilemesi gerekiyor. Her olaydan sonra suçu başkalarına atıyor. 10 yılda tarihte görülmemiş sayıda şehit verdik.” dedi.

 

KARABALIK ADAY OLAMAYACAK

 

Kartepe’de mahallelerin birleştirilmek istenmesinin altında başka nedenlerin olduğunu söyleyen Akar, “Kocaeli’de 12 ilçe var. Tüm ilçelerde birbirine yakın olan mahalleler varken niçin Kartepe seçildi. Şükrü kurnaz. Usulsüzlükleri ortaya çıkacak diye korkuyor. Ancak boşuna uğraşıyor çünkü aday olamayacak. Şükrü Karabalık tarihin en büyük hırsızlığını yapmıştır. Ülkemizde hukuk sistemi kalmadı. İktidar güçlü. Şükrü’nün hırsızlığı kanıtlanırsa ilişkileri de ayyuka çıkacak. Bu iktidar partisi ülkemizi mahvetmeden onlardan kurtulmalıyız.” dedi. Milletvekili Akar mahalle muhtarlarının birleşme sorununu çözmek için yetkili mercilerle görüşeceğinin müjdesini de verdi.

 

MUHTARLARI PASİFİZE EDİYORLAR

 

CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı ise CHP olarak Kartepe’de mahallelerin birleşmesine karşı olmadıklarını söyleyerek, “Yılbaşına kadar süre verilmesini istiyoruz. AKP’li meclis üyeleri şu anda Çeşme’de belediyenin parasıyla tatil yapıyor. 400 TL maaşla görev yapan muhtarların maddi külfet olduğunu söyleniyor. Muhtarların hakkını araması lazım. Bunların maksadı muhtarları pasifize etmek. İnsanları mahalle başkanlarına gitmeye mecbur bırakıyorlar. Muhtarların sözü artık geçmiyor. Mahalle temsilcileri insanlara kömür ve erzak taşıyarak oy topluyor. CHP Kartepe olarak her zaman sizin yanınızda olacağız.” diye konuştu.

 

TEPKİ SANDIKTA VERİLECEK

 

Mahalle muhtarı Raif Göktaş, Uzunbey Mahallesi ile kesiklikle birleşmek istemediklerini, bağımsız kalmak istediklerini söyleyerek, “Uzunbey mahallesi ile aramızda 5,5 km mesafe var. En ufak sorunda bile çift vasıta değiştirmemiz gerekiyor. Uzunbeyli muhtar bizim sorunlarımızı nereden bilecek. Kirazoğlu olarak zaten hizmet alamıyorduk. Birleşme olduğu taktirde sorunlarımız daha çok artacak. Muhtarlar olarak bu şartlarda birleşmek istemiyoruz. Tepkinin sandıkta verileceğini düşünüyorum.” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —