Tarih: 16.10.2015 10:30

Akar; AKP bu barajın altında kalacak

Facebook Twitter Linked-in

Seçimlere 17 gün kala çalışmalarını hızlandıran CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önceki gün Kandıra ve köylerine çıkarma yaptı.

1 Kasım da yapılacak seçimlere 5 Milletvekili hedefi ile yola çıkan CHP de adaylar yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Önceki gün Kandıra ve köylerini ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar köylerden aldığı yoğun ilgiden dolayı moral buldu.

Kandıra da esnaf ziyaretleri ile çalışmalarına başlayan Akar daha sonra Akçaova, Teksen, Çeçilli, Safali ve Bollu köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

KÖYLERE HAKLARI TESLİM EDİLECEK

Akar, Büyükşehir yasası ile köylerin mahalleye dönüştürülmesini eleştirerek “Köylülerimizin hakları ellerinden alınmıştır, ancak CHP iktidarında ilk işimiz bu hakları köylülerimize teslim etmektir” dedi.

 Akar, sözlerini şöyle sürdürdü; Çiftçi için mazotu 1,8 lira yapacağız, sözümüz söz. AKP elmasta, yatta vergiyi sıfırlıyor, CHP olarak biz de köylünün mazotunda sıfırlayacağız, ne farkı var? Türkiye ile Hollanda’yı kıyaslayacağız. Hollanda Konya’dan küçük: yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolardan fazla. Türkiye’nin tarım ihracatı 12 milyar dolardan az. Neyimiz eksik, hava mı bizde daha fazla, toprak mı bizde daha fazla, eksik olan namuslu siyaset dedi.

AKP BU BARAJIN ALTINDA KALACAK

Teksen köyün de yapılacak olan Sungurlu barajına da değinen Akar,  Bu baraj İSKİ tarafından yapılıyor ve İstanbul için yapılıyor. Biz İstanbul’un su kaynağı değiliz. Biz nereden su alacağız? Tarımla uğraşan vatandaşların su ihtiyacını sağlayacak gölet için bile izin vermiyor İSKİ.  Son 4 göletin yapımına da İSKİ şerh koydu. Kenti yönetenler ise buna karşı sessiz kalıyor bu kent sahipsiz ancak 1 Kasım seçimleri ile kurulacak olan CHP iktidarı ile Kocaeli hakettiği değeri görecek, taş ocakları ile katledilen tarım arazileri ve Kandıramız da yapılması planlanan baraj için gerekli tüm adımlar atılacak dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —