Tarih: 23.03.2015 16:15

AK Parti’nin STK temayülü bugün

Facebook Twitter Linked-in

STK temayülünde 20 bine yakın yöneticinin oy kullanması bekleniyor.AK Parti, Türkiye siyasi tarihinde daha önce benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza atacak. Daha önce gerçekleştirdiği temayül yoklamasıyla milletvekili aday adaylarını teşkilatlarına soran AK Parti, bu kez 81 ilin tamamında STK temayülü yapacak. AKP, her ilin sivil toplum kuruluşlarına, o ilin aday adaylarını soracak, kimi aday görmek istediklerini öğrenecek. Listeyi oluştururken de ortaya çıkan sonuçla kanaat oluşturacak. Temayül yoklamasına, iktidara yakın olsun, olmasın tüm STK’lar katılabilecek. Temayül yoklamasındaki oylar direk Ankara’ya genel merkeze gönderilecek ve sonuçlar kamuoyuna açıklanmayacak.

 

4 bin STK bulunuyor

İlimiz genelinde resmi kayıtlara göre; 4 binden fazla dernek, meslek odası, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşları yer alıyor. Bu STK’ların bir kısmı iktidara tamamen zıt, bir kısmı cemaate, bir kısmı ise iktidara yakın. Türkiye genelinde de durum böyle. AKP, ayrım yapmaksızın tüm sivil toplum kuruluşlarını oy kullanmaya çağırıyor. AKP Kocaeli İl Yönetimi’nin, 4 bin STK’nın başkanına mesaj çektiği, temayüle kendilerini ve yönetim kurulu üyelerini davet ettiği öğrenildi. Muhalif STK’ların temayüle ilgi göstermesi zor görünüyor ancak iktidara yakın ve tarafsız STK’ların temayüle katılıp, kentimizi TBMM’de temsil etmesini istediği isimlere oy vermesi bekleniyor.

 

Ayrım yapmaksızın

 

“Büyük-küçük”, “İktidara yakın-muhalif” ayrımı yapmaksızın gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasına ilimizde 20 bine yakın sivil toplum kuruluşu yöneticisinin katılım göstereceği tahmin ediliyor. Bir nevi seçim provası da sayılabilecek olan temayül yoklaması, kentimizde Fuar içindeki Ay Işığı Derneği’nde yapılacak. Temayül, saat 09.00’da başlayacak ve oy kullanma işlemi 17.00’ye kadar sürecek. Bir köy derneğinden, meslek odasına kadar tüm STK’ların oy kullanabileceği temayüle katılmak isteyenler, STK yöneticisi olduğunu kanıtlayan bir belge ile oyunu verebilecek. STK yöneticileri, 1 ile 11 arasında aday istemi yapabilecek. Aday adaylık başvurusu yapmayan isimler de listeye yazılabilecek.

 

Tüm aday adayları

 

AK Parti teşkilatları nezdinde yapılan temayül yoklamasına 73 aday adayından yalnızca 67’si tabi tutulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, mevcut milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün ve Mehmet Ali Okur, AKP İl eski Başkanı Mahmut Civelek ve eski Milletvekili Eyüp Ayar, bu temayülde oylanmamıştı. STK temayülüne daha önceki teşkilat temayülüne girmeyen isimler de girecek. Türkiye tarihinde bir ilk olacak STK temayülü için hazırlıklar tamamlandı, temayülün yapılacağı Ay Işığı Derneği Salonu’nda sandıklar ayarlandı. Temayülde 100 partilinin görev alacağı öğrenildi. Temayül yoklamasına partinin ilimizdeki üst düzey yöneticilerinin ve aday adaylarının eksiksiz katılması bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —