• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

AK PARTİ'NİN MUHALİF İSİMLERİ TOPLANIYOR MU ?

AK Parti'nin kurucu isimleri teker teker Hamamönü'nde ofis tutmaya başladı.

POLİTİKA 8.02.2016 11:49:00 0
AK PARTİ

AKP'nin kurucuları ya da bir dönem en etkili isimleri arasında yer almış, bakanlık, milletvekilliği yapmış, ama aktif siyasetin uzağına düşmüş ya da partiye yönelik eleştirilerini sakınmamış isimler art arda Hamamönü'nde çalışma ofisi tutmaya başlayınca kulisler "yeni bir siyasi hareket mi" sorusuyla çalkalanmaya başladı!
Ankara’nın Altındağ ilçesinde, kentin ilk yerleşim alanlarının etrafında ve ünlü Ankara Kalesi’nin eteklerinde kurulmuş tarihi Hamamönü semti, bir süredir, özellikle muhafazakar siyasetin eski ve etkili isimlerinin hareketliliğine tanıklık ediyor.
Gazetenin “Ankara Kulisi” köşesi için Hamamönü’ndeki siyasi hareketliliği araştıran Hürriyet’in parlamento büro şefi Nuray Babacan, ilginç isimlerin birbiri ardına burada çalışma ofisi tuttuğunu tespit etti. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları ya da bir dönem en etkili isimleri arasında yer almış, bakanlık, milletvekilliği yapmış, ama aktif siyasetin uzağına düşmüş ya da partiye yönelik eleştirilerini sakınmamış isimler art arda Hamamönü'ne geliyor! Davutoğlu döneminde partiden uzaklaşan eski Spor Bakanı Suat Kılıç, partiye yönelik eleştirileri eski Sanayi BakanıNihat Ergün, "Dolmabahçe Mutabakatı" hakkındaki açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat yanıt verdiği ve hükümete yakın bazı gazetelerde "Cüppeli Bülo" gibi itibar sarsıcı isimler takılan eski Başbakan yardımcısı ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, Arınç'a açıktan destek veren eski parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Hayati Yazıcı...
Nurab Babacan, bu isimlerin peş peşe Hamamönü'nde çalışma ofisleri tutmasının “AK Parti’nin muhalif isimleri Hamamönü’nde toplanıyor” yorumlarına yol açtığını aktarıyor.
Hürriyet gazetesindeki “Ankara Kulisi” köşesinde “Hamamönü hareketi mi?” başlığıyla yer alan yazıdan bazı bölümler şöyle:
ESKİ SEMTE İLGİ
Hamamönü’nün ilk siyasi misafirlerinden biri burada kendisine bir büro açan Refahyol Hükümeti’nin bakanlarından olup, daha sonra MHP’den milletvekili seçilen Gürcan Dağdaş olmuştu. Dağdaş’ı AK Parti’nin ilk yıllarında en genç isimlerinden biri olup Grup Başkanvekilliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi görevlerde bulunan ancak Davutoğlu döneminde partiden uzaklaşan Suat Kılıç izledi.
Kılıç, iki ayrı eski binayı satın alarak aslına uygun restore edip, kendisine bir çalışma mekânı oluşturdu ve arkadaşlarıyla, ziyaretçileriyle bu mekânda buluşmaya başladı. Kılıç’ın Hamamönü’ndeki nostaljik binası, başka siyasetçileri de heyecanlandırdı. 1 Kasım seçimlerinde milletvekili olmak için adaylık başvurusu dahi yapmayan eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de aynı bölgede kendisine büro açmaya karar verdi.
Hamamönü’nü seçen diğer ünlü siyasi şahsiyet ise bir süre önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Mutabakatı konusunda tartışma yaşayan Bülent Arınç oldu. Bu arada şu tesadüfe bakın ki Arınç gibi, Arınç’ın mesajlarını ‘retweet’ eden Hüseyin Çelik de bu bölgede ofis açmak için yatırım yaptı ve inşaata başladı. Halen AK Parti İstanbul Milletvekili olan Hayati Yazıcı’nın da kendisine büro satın almak için burada yer baktığı ancak kendisine gösterilen ofisleri beğenmediği konuşuluyor.
YENİ SİYASİ MESAJ MI?
Hamamönü’ne yerleşen Gürcan Dağdaş’ın Milli Görüş’ten uzun zaman önce koptuğu ve hükümetin icraatlarına karşı çok eleştirel yazılar yazdığı biliniyor. Hamamönü’nde büro açmaya hazırlanan Arınç’ın son çıkışları da parti tabanı ile arasında bir gerginlik oluşturdu. Arınç’a sosyal medyada açık destek veren Kılıç’ın, Çelik’in, parti politikalarına dair eleştirel tutumları dikkat çeken Ergün’ün ve Yazıcı’nın da Hamamönü’nü tercih etmesi siyaset kulislerinde oldukça dikkat çekici bulunuyor.
Zaman zaman eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, eski Ankara Milletvekili Salih Kapusuz’un da dahil olduğu bu grubun, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün arkasında toplandığı yorumları yapılsa da söz konusu birlikteliğin yeni bir siyasi oluşum mesajı taşımadığı özellikle vurgulanıyor. Yine de siyasi kulislerde, “AK Parti’nin muhalif isimleri Hamamönü’nde toplanıyor” yorumlarının önü kesilemiyor.
Yıllardan beri, AK Parti’de siyaset yapan isimlerin ev almak veya ofis açmak için tercih ettikleri semtin Çukurambar olduğu, bu nedenle “Çukurambar siyaseti” kavramının türediği biliniyor. Kim bilir belki de partileriyle ilişkileri bir süreden beri askıda olan eski bakan ve parti yöneticilerinin Hamamönü’nü tercih etmesi de gündeme “Hamamönü Hareketi” kavramını getirir.

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.