Tarih: 19.12.2018 09:08

AK Parti’de temayül heyecanı

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde bilindiği üzere Kocaeli’nde bulunan 7 ilçe başkanı parti merkezinden onay gelmesi üzerine istifa etmiş, 6 ilçe başkanı da aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Bölgemizden da o dönemki Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür görevini bırakmış ancak Gür yaptığı açıklamayla aday olmayacağını duyurmuştu. Önceki gün basının karşısına geçen AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ise ilçe başkanlığı için temayül yapılacağını dile getirdi. Eryarsoy yoklama için şu bilgileri verdi;

10 GÜNE ATAMA YAPILACAK
“7 ilçemizde saat 10.00 ila 14.00 arasında yapılacak temayül yoklamasına genel merkezden isimler de katılacak. İlçe ana kademe üyeleri, mahalle başkanları ve meclis üyeleri temayül için oy kullanacak. Oy kullanma hakkına sahip olan kişiler 3 ilçe başkanı olarak görmek istedikleri 3 kişinin adını yazacak. Görevlendirmeler atama usulü yapılacak ve muhtemelen 10 gün içinde netleşecek.”

DARICA’DA 1, ÇAYIROVA’DA 3 ADAY
Temayül yoklaması heyecanı bölgemizde de yakından hissedilecek. Görevinden istifa eden Muzaffer Bıyık ve Ali Osman Gür’ün yerine, asaleten ilçe başkanı kimin olacağı merak ediliyor. AK Parti Darıca İlçe Başkan Vekili Av. Ufuk Acay ilçesinde tek aday durumunda. Bununla birlikte Çayırova’da ise İlçe Başkan Vekili Ekrem Karahan, 24 Haziran seçimlerinde SKM başkanlığı yapan Şahin Çat ve İsmail Tüysüz başvurularını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —