Tarih: 23.06.2014 10:46

AK Parti'de nefeslerin tutulduğu hafta

Facebook Twitter Linked-in

Kararın ise hafta sonuna kadar açıklanması planlanıyor.Avrupa çıkarması sonrası Başbakan'dan son turlar... Erdoğan, bugün 97 STK'nın çatısı olan Milli İrade Platformu'yla bir araya gelecek. Meclis'te grubu olmayan partilerle görüştükten sonra da AK Parti'nin Köşk adayı netlik kazanacak.

 

AK Parti, karar oturumlarına odaklandı...Başbakan Erdoğan, parti teşkilatıyla başlattığı istişare sürecinde il başkanlarından belediye başkanlarına, büyük kongre delegelerinden milletvekilleri ve MKYK üyelerine kadar tüm partililerin görüşlerini almıştı.Kamuoyu anketleriyle de halkın nabzını tutan Başbakan'a, Köşk adaylığı yolunda açık destek mesajı çıkmıştı. Daha sonra TOBB'dan TÜSİAD'a ve ASKON'a kadar iş dünyası temsilcileriyle buluşan Erdoğan, Almanya, Avusturya ve Fransa'da da gurbetçilerle buluşarak destek almıştı. Akiller de toplantıda: Erdoğan, bugün de İstanbul'daki Dolmabahçe Ofisi'nde 97 STK'yı barındıran Milli İrade Platformu temsilcileriyle görüşecek.

 

Platformda; MÜSİAD'dan Hak-İş'e, Ensar Vakfı'ndan Memur Sen'e kadar birçok dernek, sendika ve vakıf bulunuyor. Akil insanlar heyetindeki bazı isimler de toplantıya katılacak. Platform, 17 Aralık Operasyonu ve Çözüm Süreci gibi kritik konularda hükümete destek vermişti. Başbakan, yarın da TESK öncülüğünde Türk-İş, Hak-İş ve TOBB gibi kuruluşlarla bir araya gelecek. 

 

Partilerle görüşecek: Erdoğan, hafta içi de siyasi partilerle görüşecek. Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, HÜDAPAR gibi Meclis'te grubu bulunmayan siyasi partilerin liderleriyle Köşk istişaresi yapılması planlanıyor. Partilerin hem Köşk seçimlerinden beklentileri hem de aday profilleri değerlendirmelerde gündemde olacak. Son istişare Gül'le: Erdoğan'ın, STK'lar ve siyasi partilerle yapacağı görüşme sonrasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son istişareyi yapması planlanıyor. Erdoğan'ın daha sonra partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayarak Köşk adayını netleştirmesi bekleniyor. Süreç hafta sonuna kadar tamamlanacak

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —