Tarih: 25.04.2018 12:28

AK Parti'de başvuru süreci başladı

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki akşam toplanmıştı. Toplantıda, milletvekili aday adaylarının başvuru sürecinde izleyecekleri yol haritası çıkmıştı. Sürecin Kocaeli’deki boyutunu değerlendirmek için parti teşkilat binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADIK

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan şu açıklamalarda bulundu: “24 Haziran’da alınan seçim kararından sonra bir taraftan Yüksek Seçim Kurulu bir takvim oluşturuyor bir taraftan da genel merkezimiz bir yol haritası belirliyordu. İstifa etmesi gereken kişiler için istifaların son günü Perşembe akşam 17.00 olarak belirlendi. Biz de genel merkezimizin almış olduğu karar değerlendirmesiyle 24 Nisan Salı itibariyle aday adaylıkları başvurularını almaya başladık. Süreç başladı.

BAŞVURULAR İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Pazar günü gece 24.00’e kadar başvuruları komisyonumuz alacak. Yarın Ankara’da olacağız. Bizi yokluğumuz Abdullah Bey, süreci Ahmet Berberoğlu ile birlikte yürütecek. Başvuruları sabah 10.00 ila gece 24.00 saatleri arasında alacağız. Adli sicil kaydı, diploma fotokopisi, nüfus cüzdan sureti, vesikalık 2 fotoğraf, erkekler için askerlik belgesi, istifa etmesi zorunlu olan kişilerin istifa dilekçeleri, engelli arkadaşlarımız için de yüzde 40 ve üzeri engelli durumu olan arkadaşlarımızın raporunu istiyoruz.

İKİNCİ AŞAMA TEMAYÜL YOKLAMASI

Parti aidatımız erkek adaylarımız için 6 bin TL, 18-25 yaş arası genç arkadaşlarımız ve kadınlar 3 bin TL, engelli kardeşlerimizden de bin TL başvuru bedeli alacağız. Başvuru aidatını yatırmayan kişilerin adaylık başvurularını almıyoruz. Pazar gününe kadar bizim en önemli işimiz her aday adayı kardeşimize aynı şekilde şeffaf davranıp, yol göstermek olacak. Pazar günü başvurular bitiminden sonra ikinci aşama olan temayül yoklamaları önümüzdeki hafta içi yapacağız. Takvim yetişirse aday adayı tanıtım programı yapmayı planlıyoruz.”

Aday olacak mısınız sorusuna Ceyhan, “Bizim davamızda görev talep etmesi gibi bir durum söz konusu değil. AK Parti teşkilatlarında görev yapan birisine ihtiyaç var denirse seve seve yaparız. İhtiyaç yok yerinizde kalın denilirse de durum böyle olur. Genel merkezimizin her kararını sahipleniriz. Genel merkezimiz kararını yarın 17.00’ye kadar verecek. Teşkilatlarda görev yapan birisinin aday olmasını istiyorsa talebi olacaktır. Şuan için belli olan bir şey yok. Seferberlik görevi kime nerede yazıldıysa orada yer alacaktır. Küçük hesaplar peşinde olan bir parti değiliz” yanıtını verdi.

MİLLETİMİZ GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR

Son olarak CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın açıklamaları değinen Ceyhan, “AK Parti 3 dönemdir iktidarda. 367 garabetini de kimler yaptığını hatırlatmak isterim. Lakin o günlerde yapılan şey demokrasi adına zarurettiydi. 15 vekilin kiralandığını ve bunu siyaseten doğru olmadığını söyledik. İnanıyorum ki milletimiz bunlara gereken cevabı verecektir. Kiralanmış milletvekilleri, İP vekilleri arasında değil CHP sıralarında oturdu. Genel başkanları Genel Başkanımızın karşısına çıkmaya cesaret edemiyor. Milletimizin kantarı altın kuyumcudan daha hassastır. Milletimiz bu kirli ittifaka gerekli cevabı verecektir” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —