• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 120 saatte sonuç alınmazsa Barış Pınarı Harekatı sürecek

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "120 saat dolduktan sonra terör örgütlerinin Türkiye'ye zarar verecek potansiyeli koruduğuna müşahede edilirse operasyon durdurulduğu yerden devam ettirilecektir." dedi.

POLİTİKA 21.10.2019 07:23:00 0
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 120 saatte sonuç alınmazsa Barış Pınarı Harekatı sürecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ordu Dernekler Federasyonu tarafından Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri'nde, Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi verdi.

Barış Pınarı Harekatı'nın ile hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğini ve en son Amerika Birleşik Devletleri ile varılan mutabakat sonucu terör örgütünün bütünüyle çekilmesi için 5 günlük süre verildiğini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Ellerindeki bütün mühimmatların ve tahkimatın yok edilmesiyle ilgili bu süreçte inşallah sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Eğer sonuç alınamazsa Sayın Cumhurbaşkanımızın dün Kayseri'de ifade ettiği gibi 5 gün sonra yani 120 saat dolduktan sonra eğer terör örgütleri oralardan Türkiye'ye zarar verecek potansiyellerini koruduklarına müşahede edilirse operasyon durdurulduğu yerden devam ettirilecektir."

Kurtulmuş, Türkiye'nin patriot alma meselesiyle ilgili bir tartışma ortaya çıktığını anımsatarak, Türkiye'nin kendi hava savunma sistemini kurması gerektiğini, müttefiki olduğunu zannettiği bir ülkeden patriotları alabilmek için neredeyse kuyrukta bekletildiğini anlattı.

Bu süreçte Türkiye'nin S-400 aldığını ve monte etmeye başladığını söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Trump'ın mektubu daha ortada yokken bir yabancı medya kuruluşuna verdiğim demeçte dedim ki; 'Artık mektup diplomasisiyle hizaya getirilecek Türkiye çok gerilerde kaldı. Türkiye mektup diplomasisiyle hizaya getirilemez.' Allah şahit ki ben böyle bir mektubu bilmiyordum. Yoktu öyle bir mektup. Ama eskileri hatırladım. Yine aynı şekilde çok üst perdeden bir mektup yazıldı. Allah razı olsun, Sayın Cumhurbaşkanımız mektubu kaldırdı çöp tenekesine attı, 'Gereğini sonra yapacağız.' diye de dünya kamuoyuna ilan etti. 'Ver' patriot vermiyor. 'E ben alayım', 'Sen de alamazsın.' Türkiye'nin duracağını zannettiler. Türkiye S-400'ü aldı. S-400'ün Türkiye'ye geldiği gün Türkiye'nin tam bağımsızlık istikametinde attığı fevkalade attığı önemli bir adımdır."

Kurtulmuş, Türkiye'nin böyle giderse 3-5 sene içinde kendi savunma sistemini kuracağını bildikleri için Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştıklarını ancak Türkiye'nin yoluna devam ettiğini vurguladı.

F-35 alımıyla ilgili de Türkiye'nin sıkıştırıldığını anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama meselesi. 'Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arayamazsın.' Güney Kıbrıs arıyor, diğerleri arıyor. Türkiye olarak biz arayamayız. Niye arayamayız? Biliyorlar ki kendi kendine yeterli bir Türkiye dünyanın egemenleri karşısında dimdik duracak güçlü bir ülke olacaktır. Onun için petrol arama meselesine de bir şekilde karşı çıktılar. Avrupası karşı çıktı, Amerikası karşı çıktı. Hepiniz petrol arıyorsunuz da Türkiye niye aramayacak? Türkiye kendi hakkını, Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın hakkını niye korumayacak? Zannettiler ki 'Birkaç söz söyleriz Türkiye geri gider.' Oradan da geri adım atıldı."

"Türkiye güçlü ve büyük Türkiye'dir"

Kurtulmuş, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerinin uzaklaştırılması için Fırat'ın batısında Ruslarla, Fırat'ın doğusunda Amerikalılarla müzakereler yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerini Türkiye'nin yanı başından çekin dedik ama Türkiye'nin bu taleplerini, bu ulusal güvenlik endişelerini ciddiye almadılar ve şöyle düşündüler, 'Nasılsa bu Türkler konuşur konuşur, gereğini yerine getirmezler.' Türkiye Zeytindalı Operasyonuyla, Fırat Kalkanı Operasyonuyla gereğini yerine getirdi ve Fırat'ın batısındaki terör mevzilerini ciddi şekilde kontrol altına aldı. Sonra da Ruslar ve İranlılarla beraber orada bir şekilde terörü kontrol altına alacak mutabakat oluştu. Son adım Fırat'ın doğusuydu. Barış Pınarı Operasyonu bir sabah kalkılıp da karar verilmiş bir operasyon değildir. Aylarca hatta yıllarca hazırlanılmış ve orada terör örgütlerinin kaldırılması için hazırlanan bir harekattır."

Harekatın istihbarat, askeri stratejik, diplomasi, medya ve kamu diplomasisi gibi kısımları olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın siyaset tarihinde yeni bir dönem başlattığını söyledi.

Kurtulmuş, Barış Pınarı Harekatı'nda 20 sivilin şehit olmasına dünyanın ses çıkarmadığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"PYD/PKK'lıların orada üslerine Türk Silahlı Kuvvetleri gittikçe Avrupa'dan ses geldi, Amerika'dan ses geldi, İsrail lobilerinden ses geldi, dünyanın karanlık odaklarından ses geldi. Alelacele bu operasyonu durdurmak için gayret ettiler. Şimdi kağıt üzerinde bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmada inşallah Türkiye isteklerini almıştır, inşallah sonuçlanır ve oradan terör örgütleri bütünüyle sökülüp atılarak huzur ve güvenlik gelir. Gelir, gelir, gelmez Cumhurbaşkanımız, '120 + 1. dakikada eğer terör örgütleri orada duruyorsa bu operasyona devam ederiz.' dedi. 82 milyon yurttaşımızın yekvücut şekilde durması, kahraman ordumuzun ve Mehmetçik'imizin asil ve kahramanca duruşu ve Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımızın cesaretle ve hakkaniyetle duruşu sonucu operasyon bu noktaya gelmiş ve Allah'ın izniyle sonuç alınmıştır."

Türkiye'nin 'dur' dedikleri yerde duracak, herkesin dediğini yerine getirecek bir ülke olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye güçlü ve büyük Türkiye'dir. Yeniden güçlü bir ülke olarak ayağa kalkmanın vaktini yaşıyoruz. Allah mühlet versin, Allah imkan versin, Allah kudret versin, birliğimiz dirliğimiz de devam etsin ve inşallah Türkiye'yi çok daha güçlü yerlere hep beraber gayretle çalışarak getirelim. Onun için hep bir olacağız, beraber olacağız Güçlü olacağız ve cümle aleme karşı, 72 düvele karşı bu milletin asaletini, bu milletin vahdaniyetini göstereceğiz."

Etkinliğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanı ve vatandaşlar katıldı.

 AA

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç devam ediyor)

Restore edilerek korunan 222 yıllık konağa ödül

Korozyona uğrayan köprü yıkılıyor

Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan ünlüler serbest bırakıldı

Kırklareli’nde özel harekat destekli uyuşturucu operasyonu

Siirt’te kurt boş havuza düştü

Ziraat Türkiye Kupası: Gençlerbirliği: 3 - Bodrum FK: 2

Bilal Erdoğan: "Suriye’nin müreffeh, stabil bir ülke olması bölge barışı için çok önemlidir"

Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

Uyuşturucudan gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

Mehmetçikle Akademik ve Teknolojik İş Birliği

DARICA BELEDİYESİ 5. İSTİHDAM FUARI’NI DÜZENLENİYOR

Biga’da öğrenci yurdunda yangın paniği: 4 öğrenci dumandan etkilendi

Kocaeli’de altyapı çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı

Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı

Bitlis’te uyuşturucu operasyonu: 5 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi

Bakan Şimşek: "Batman, Türkiye’nin yeni üretim merkezlerinden biri olacak"

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi’ni kabul etti

Milyonluk safkan İngiliz atına sağlık taraması

Sinop’ta deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşları endişelendirdi

ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

Ayvalık’ta "Türkülerle Kurtuluş Destanı" konseri

Bafra Çeltik Komisyonu üye seçimi

Görünmez kaza işçiyi hastanelik etti

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.