• BIST 100

    10231,87%0,03
  • DOLAR

    39,84% 0,04
  • EURO

    46,96% 0,30
  • GRAM ALTIN

    4271,43% 0,29
  • Ç. ALTIN

    6811,60% 0,04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: AK Parti millet tarafından kurulmuştur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, "AK Parti millet tarafından kurulmuş bir partidir. Muhalefetin birisi sırtını dağa ve teröre dayamış, birisi dış vesayet odaklarından medet umar. Diğer birisi kiralık vekillerden parti kurmaya çalışır." dedi.

POLİTİKA 21.01.2021 07:38:00 0
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: AK Parti millet tarafından kurulmuştur

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti'nin kuruluşunu ve iktidar dönemini anlattı.

Girdikleri her seçimden iktidar olarak çıktıklarını belirten Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti milletin varlığından çıkmış, millet tarafından kurulmuş, bu ülkenin toprağına, bayrağına, taşına toprağına bağlı bir partidir. Ama diğer muhalefet partilerine dikkat edin. Birisi sırtını dağa ve teröre dayamış, birisi Avrupa'dan, Amerika'dan dış vesayet odaklarından medet umar. Diğer birisi kiralık vekillerden parti kurmaya çalışır. Bunun için biz millete dayandık, bu millet 15 seçimdir 20 yıldır AK Parti'nin başını seçimlerden dik olarak çıkardı. Bizim bu millete yapacağımız çok büyük teşekkürler var. Bunu da nasıl yapacağız, işte Çanakkale teşkilatıyla, işte ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları olarak bu millete daha fazla hizmet ederek yapacağız. Milletin ayağına gideceğiz. Ona hizmetkarlık yapacağız. Çünkü biz Türkiye'yi yönetmekle mükellefiz. Türkiye'nin kaderi AK Parti'nin kaderi ile özdeşleşmiş. Hiç kimsenin başka partilerden ümidi yok. Sayın Genel Başkanımız bir dünya lideri. Ne diyor? 'Bizim coğrafi sınırlarımız Türkiye ile sınırlı değil. Gönül coğrafyamız var.' 60'a yakın ülke, Türkiye'nin, onun liderinin dudaklarının arasından çıkacak bir çift kelimeye bakıyor."

Vedat Demiröz, pandemi sürecinde Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını anımsatarak, salgın nedeniyle 136 ülkedeki Türk vatandaşlarının ülkeye getirildiğini, aynı süreçte 165 ülkeye de yardım ulaştırıldığını ifade etti.

Türkiye'nin, geçmişinden bugüne kadar geride bıraktığı topraklardaki kardeşlerine el uzatmak zorunda olduğunu dile getiren Demiröz, şunları kaydetti:

"Onlara abilik yapmak zorunda. Yoksa bir güneyinde İsrail, adamın hayalleri var. Kim durduracak İsrail'i? Lübnan mı, Ürdün mü, Irak mı, Filistin mi? Hepsi perişan. Onun için bizim görevimiz çok kutsal. Birleşmiş Milletler'de Kudüs'ün başkentliğine engel olmak için toplantı yaptık. Ve orada hepinizin bildiği gibi 135'e yakın ülke bu kararı kabul etmedi. Ama gelin görün ki BM'nin 5 üyesi var. Çin, Rusya, Amerika, İngiltere ve Fransa. Bunların birisi kararı beğenmedi mi veto ediyor. Yok böyle bir adalet. Böyle bir adaletsizlik dünyada mümkün değil. Niye Genel Başkanımız 'dünya 5'ten büyüktür' diyor? İşte bunun için diyor. Bütün dünyadaki kurumlara bakın, hep başkanlıklar dönüşümlü olur. Ama gel gör ki öyle bir sistem kurmuşlar, 5 tane kafadar gelmişler yan yana, birisi 'ret' verdi mi karar iptal ediliyor. İnşallah pandemi sonrası dünyadaki yeni düzende bunun da değişmesini en kısa zamanda göreceksiniz ve değişecek. İnşallah dönüşümlü olacak ve Türkiye de yerini burada alacak. Avrupa Birliği, Türkiye'ye muhtaç olacak. AB'nin, şu anda Türkiye'den nüfusu daha büyük bir üye ülkesi yok."

"Avrupa'nın Yunanistan diye bir sorunu var"

Kongreye katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Yunanistan'ın göçmenlerle ilgili tutumunu eleştirdi.

Yunanistan'ın Türkiye'nin karşı komşusu olduğunu hatırlatan Turan, bu ülkenin, Ege sularında düzensiz göçmenlerin botlarını batırarak, onları gecenin karanlığında soğuk sulara ittiğini belirtti. Bülent Turan, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın Yunanistan diye bir sorunu var. Avrupa'nın insani değerlerden kopmuş, acımasız bir devlet problemi var. Yunanistan'ın, gece yarısı soğuk sulara yaşlı kadın, genç ihtiyar ve bebek demeden oraya ölümüne insanları itmesine Türkiye'den 'yapma' diyen askerimiz var, polisimiz var. Onlar o insanları ölüme gönderirken kendi görevi olmadığı halde kara sularından o insanları alıp kendi ülkesine sağ salim gönderen mazlumların ağabeyi bir Türkiye var. Bize yakışan budur. Yunanistan kendi ülkesinde, Batı Trakya'da kendi vatandaşının hakkını vermemeyi bir devlet adamlığı zanneden sığ bir anlayışla politikaya devam ederken, tüm dünyaya umut olmaya çalışan, mazlumlara el uzatmaya çalışan, bir büyük devlet adamlığı ortaya koymaya çalışan bir Türkiye örneği var."

Erken seçim konusuna da değinen Turan, "CHP'nin ulusalcı, milliyetçi, Atatürkçü insanlarına sesleniyorum. Bu gidişat gidişat değil. Bu gidişata dur demeleri lazım. Siyasi kavga, polemik baş tacı. Ama bu tarz söylemlerin bu ülkeye bir faydası yok. Biz bunları konuşurken ne diyorlar? İlla erken seçim. Erken seçim yok, olmayacak. Ama şunu söyleyeyim, yahu yarın seçim var desek CHP'nin oyu mu arttı? İYİ Parti'nin oyu mu arttı? Biz yarın seçim olsa Cumhur İttifakı ile beraber MHP ve AK Parti grubu ile beraber göreceksiniz çok daha büyük oy farkı ile iktidara devam edeceğiz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ı, seçim bitmeden ve sonuçlar netlik kazanmadan tebrik ettiğini anımsatan Turan, "Daha resmi tören bile yapılmadan, sonuçlar kesinleşmeden İngilizce tweet atarak Biden'a tebrik için sıraya girmek, Atatürk'ün kurduğu bir partiye yakışmaz. Biden'a gösterdiği saygıyı, Hafter'e gösterdiği saygıyı, Sisi'ye, Esed'e gösterdiği saygıyı kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına göstermeyene bu millet 'evet' demez. O yüzden yüzde 25'i, 26'yı yapamadı, yapamayacak. Kerhen oy alıyorlar. Hatır için oy alıyorlar. Çanakkale'den sesleniyorum, Kılıçdaroğlu 5 sene konuşmasa, ağzını açmasa, sağa sola sataşmasa, yokmuş gibi davransa, inanın yarın CHP daha çok oy alır seçimlerde." ifadesini kullandı.

Kongrede, Demiröz ve Turan ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun konuşmalarının ardından delegeler oy kullandı.

Tek liste ile yapılan seçimde Naim Makas, yeniden Çanakkale İl Başkanlığına seçildi.AA

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE YARA BAKIM POLİKLİNİĞİ GÜÇLÜ KADROSUYLA HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

Geleceğin Enerji Çözümü- Enerji Depolama Sistemleri

Başiskele’de Moloz Atıklarına Karşı Konteyner Dönemi Başladı

Ford Otosan’da yüzlerce işçi zehirlendi: EMEP Milletvekili Bayhan, ‘Bu bir avuç sömürücüyü siz cesaretlendiriyorsunuz’

Üsküdar Üniversitesi 12. dönem mezunlarını uğurladı!

Büyükakın, İzmitli Avrupa Şampiyonu Kuzey Tunçelli’yi tebrik etti

Karın şişkinliğine karşı 7 çözüm

Türk-Japon dostluğu sahneyle buluşuyor: Kültürlerarası dans şöleni İzmit’te

Başkan Büyükakın, Gebze’de annelerin pikniğine katıldı

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Kocaeli hava durumu!

Bugün hangi eczaneler nöbetçi

Daha temiz bir Darıca için yaz mesaisi başladı

Sigorta Eksperliği Eğitiminde Yeni Dönem Başlıyor!

EczacıPOS, Türkiye’nin eczane haritasına adını yazdırdı

Engin Çetinay: Hedefimiz Uludağ’ı sporun en önemli merkezlerinden biri haline getirmek!

Bülteni Binkar Alüminyum, Çerkezköy ve Kapaklı’da Alüminyum Dökümde Güven

SEDAŞ’tan Başiskele’ye 10 ayrı proje ile 315 milyon TL’lik dev yatırım

Büyükşehir’in tohum projesi meyvelerini verdi, verim rekor kırdı; Tarımda verimlilik Büyükşehir’le artıyor

GEBZE'DE BAĞLANTI YOLLARI AÇILMAYA DEVAM EDİYOR

Karamürsel Taze artık sadece bir kafe değil, davetlerin de gözdesi; Karamürsel Taze, özel etkinlikler için hazır

GÖLCÜK'TE SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER BİR ARAYA GELİYOR

Kocaeli Büyükşehir’den köylere yangınla mücadele desteği; 24 kırsal mahalle daha su tankerine kavuştu

Kocaeli Büyükşehir’den sahillere sağlık kalkanı; Nakil Ambulans ekipleri sahillerde nöbette

DOĞUŞ ÇAY YILDA 2 MİLYON TON TARIM ÜRÜNÜNÜ EKONOMİYE KAZANDIRIYOR

Büyükşehir’e anlamlı plaket

Buharlı düzleştirici ütü teknolojisinde yeni dönem: Tefal AeroSteam ile zahmetsiz şıklık

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ HİZMETE BAŞLADI

GEBZE TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDURAHMAN ASLANTAŞ HAZİRAN AYI DIŞ TİCARET VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Ford Otosan’da yüzlerce işçi zehirlendi: EMEP Milletvekili Bayhan, ‘Bu bir avuç sömürücüyü siz cesaretlendiriyorsunuz’

Kocaeli hava durumu!

Bugün hangi eczaneler nöbetçi

Büyükşehir’in tohum projesi meyvelerini verdi, verim rekor kırdı; Tarımda verimlilik Büyükşehir’le artıyor

Yenikent’teki Orman Yangını Kahramanca Müdahaleyle Söndürüldü

Başkan Büyükakın, Gazze ile kardeş şehir protokolünü imzaladı

Gebze’nin Sevilen Esnaflarından Berber’s Erkek Kuaförü Sahibi Sezer Karaçay Dünya Evine Giriyor

Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Kara Yollarında Durum

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

DOĞUŞ ÇAY YILDA 2 MİLYON TON TARIM ÜRÜNÜNÜ EKONOMİYE KAZANDIRIYOR

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Engin Çetinay: Hedefimiz Uludağ’ı sporun en önemli merkezlerinden biri haline getirmek!

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

GÖLCÜK KÖYLER ARASI GELENEKSEL 6. FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Körfez Kent Konseyi’nden Kocaelispor’a tebrik ziyareti

GEBZE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATT

Darıca Türkelispor ‘şampiyon ekiple’ devam edecek!

Güncel Maç Sonuçlarıyla Bahis Stratejinizi Güçlendirin

Güreşçiler minderde terlemeye devam ediyor

Dan Agyei, Kocaelispor’da

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.