Tarih: 09.09.2020 15:06

Aile Sağlığı Çalışanları bu işi para karşılığı yapıyorlar algısı oluşturulmuştur

Facebook Twitter Linked-in

Ömer Çeker yaptığı açıklamada özetle şunları ifade etti:

“Sağlık çalışanlarının talebi maaşlarına zam, ücretlerinde iyileştirme iken Sağlık Bakanlığı ısrarla şartlara bağlı ek ödemeleri, ilave ücretleri sunmaya devam ediyor. 
 

Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanları salgının başladığı ilk günden itibaren, salgınla mücadelede en ön safta yer aldılar. Asli görevlerinin yanında, kendilerine verilen ek görevleri de yerine getirdiler. Bakanlık ve bakanlık yetkilileri tarafından pandemi’nin ilk 6 ayında yok sayılarak görmezden gelindiler.

İLAVE ÜCRET DÜZENLEMESİ

Sağlık Bakanlığı yabancı basın kuruluşları vasıtasıyla dünyaya ülkemizde yapılan filyasyon çalışmalarından övgüyle bahsetmiştir. Bu açıklama esnasında Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları içinde bir ilave ücret düzenlemesi yapıldığı açıklandı. 

Yapılan bu düzenlemede ödenecek ekonomik miktarın ne kadar olacağının kamuoyuna açıklanması çalışanlarda derin bir üzüntü yaratmıştır. Sanki Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanları bu işi para karşılığı yapıyorlar algısı kamuoyunda oluşturulmuştur.

Bakanın açıklamış olduğu ekonomik miktar covidli hasta sayısına bağlanarak alınması imkansız ilave ücret haline getirilmiştir. 

ÇALIŞMA BARIŞINA SEKTE VURACAK

Altı ay öncesi görmezden gelinen sadece 1 Ağustos’tan itibaren,  Ağustos, Eylül, Ekim aylarını kapsayacak, şekilde performansa dayalı, Ek ödeme Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışma barışına sekte vuracaktır.
Sağlık Bakanlığından ASM’de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı çalışanları adına adaletin tüm çalışanlara eşit dağıtılmasını yüksek sesle istiyoruz. 

Çalışanın emeğinin ve alın terinin karşılığı olan ekonomik değeri vermeli, işleri içinden çıkılmaz hale getirmemelidir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —