• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ahmet Davutoğlu,milletin kalbine ismini yazdıramayanlar çevreye isimlerini, resimlerini asmaya başlarlar

Ahmet Davutoğlu, anadilin önemini vurgulayarak, "Anadilde konuşma, eğitim yapma insanlara verilen bir lütuf değil, Allah tarafından verilen bir haktır ve bu hak tartışma konusu yapılamaz" dedi.

POLİTİKA 22.05.2022 13:06:00 0
Ahmet Davutoğlu,milletin kalbine ismini yazdıramayanlar çevreye isimlerini, resimlerini asmaya başlarlar

Şırnak programı çerçevesinde STK ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, anadilin önemini vurgulayarak, "Anadilde konuşma, eğitim yapma insanlara verilen bir lütuf değil, Allah tarafından verilen bir haktır ve bu hak tartışma konusu yapılamaz" dedi.

DEMOKRASİLERDE YÖNETİCİLERİN RESİMLERİ HER YERE ASILMAZ

Davutoğlu temasları kapsamında Şırnak sivil toplum örgütleri kanaat önderlerine hitabında, "Ortadoğu otoriter düzenlerine benzer şekilde, ülkeyi yönetenlerin resimlerinin, isimleri her yere yazılıyor, gerçekten hicap duydum bugün Şırnak'ta, daha önce Diyarbakır'da, Samsun'da, birçok yerde gördüm" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın resimlerinin her yerde sokaklarda, sürekli ve daimi olarak bulunmasının demokratik sistemlerde görülen bir uygulama olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Biz bunu Suriye'de, Mısır'da başka yerlerde gördük. 12 Eylül döneminde de gördük. Nedir bu merak? Ne zaman çıkar bu merak biliyor musunuz? Sistem otoriterleşmişse, milletin özünden, ruhunda kopulmuşsa, milletin kalbine ismini yazdıramayanlar dağa, taşa, binaya, çevreye isimlerini, resimlerini asmaya başlarlar" ifadelerini kullandı.

"Tek tipçiliğe karşı çoğulcu, tek adama karşı ortak akılla davranan bir kültür, ötekileştirmeye, dışlamaya karşı kapsayıcı bir demokrasi anlayışı, yolsuzluklara karşı siyasi ahlak, dünyaya kapalılığa karşı özgürlükçü, demokrat yeni bir Türkiye" idealinden bahseden Davutoğlu, gelecek seçimlerde oyların sadece partilere verilmeyeceğini belirterek, şöyle dedi:

"Özellikle bunu Doğuda ve Güneydoğuda zikrediyorum, çünkü Türkiye'de otoriterleşmeyi tahrik edenler, kökleştirmek isteyenler önce Doğuda, Güneydoğuda gerginliği tırmandırmayı tercih ettiler geçmişte de, şimdi de."

"GELECEK PARTİSİ'NİN VİZYONU AÇIK VE BEN BU DİYARLARA AŞIĞIM

Gelecek Partisi'nin vizyonunun açık olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Vatandaşların eşit vatandaşlık ilkesi etrafında bir araya geldiği, insan hak özgürlüklerinin teminat altına alındığı, kültürel hakların hiçbir ayrımcılık olmadan yaşandığı, yolsuzlukların engellendiği bir yeni Türkiye vizyonu. Bir taraftan bugün çok sevindim, İdil'de, Şırnak'ta ve şimdi Cizre'de, büyük bir muhabbet ortamı gördüm. Bu diyarlara aşık birisi olarak gördüğüm muhabbetten, sevgiden büyük bir mutluluk duydum. Buralara ilim adamı olarak geldim, Dışişleri Bakanı olarak geldim, Başbakan olarak geldim, Başbakanlığı bıraktıktan sonra konferanslar için geldim ve şimdi Gelecek Partisi lideri olarak geldim. Her seferinde bu yöre insanının misafirperverliğini, asaletini gördüm. Üzüntü duyduğum husus ise şu; her yere sirayet etmiş bir karamsarlık gördüm. 'Nerede okuyorsun' dediğim gençlerde, 'Sonra ne olacağımız önemli' diyen soru işaretleriyle karşılaştım. İdil'de esnaf Abdullah bey, öğlen 3'e kadar tek bir siftah yapmadım dedi" dedi.

"BEKAMIZI ORTAK AİDİYET BİLİNCİ KORUR’’

"Türkiye'de, Ankara'da öyle çevreler var ki, sanki devletin sahibi onlar, bu ülkenin geleceğinin ne olacağını tayin etme hakkına sahip onlarmış gibi hepimize parmak sallıyorlar. Parmak sallayarak vatandaşlardan üstün bir yerde olduğunu iddia etmeye çalışıyorlar" diyen Davutoğlu, "Sayın Erdoğan'a ve Sayın Bahçeli'ye buradan sesleniyorum, sizler bu ülkenin sahibi değilsiniz, sizler 84 milyonun kaderine tek başına hükmetme hakkına da sahip değilsiniz. Sizin bu ülkedeki hakkınız 84 milyonda birdir. Her şeyi tekleştirmeye çalışanlara karşı, biz herkesi birleşmeye çağırıyoruz. Birinci ilke, eşit vatandaşlık bilinciyle buluşmamız. 'Milli beka', 'Beka tehdidi' dedikleri hususta da şunu zikredelim; evet, zor coğrafyalarda askeri gücün olması lazım, ama bekamızı koruyacak olan sadece askeri güç değildir, ortak aidiyet bilincidir, hepimizin bu ülkeye kendimizi ait hissetmemizdir" dedi. Davutoğlu, "Bu ülkede barış olacaksa -ki olacak- kalıcı olacaksa -ki kalıcı olacak- Kürtlerin haklarını Türkler, Alevilerin haklarını Sünniler korumaya ve savunmaya başladıkları zaman olacak" dedi.
Konuşmasında anadilin önemine vurgu yapan Davutoğlu, "İlk defa bir partinin programına- Gelecek Partisi- anadilde eğitim başlığını koyduğunu ve bu hakkın tartışma konusu yapılamayacağını ve bunun bir lütuf değil Allah tarafından verilmiş bir hak olduğunu ifade ederek sözlerine son verdi.

Yalçın Koşukavak: "Oyunun güçlü tarafında tamamen Keçiörengücü vardı"

Osman Özköylü: "Deplasmanda olmamıza rağmen oyun ve pozisyon üstünlüğü bizdeydi"

Tutuşan talaş iş yerini yaktı

Yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Göztepe: 1 (Maç sonucu)

Tunceli’de tekelerin liderlik kavgası kamerada

Beyoğlu’nda özel hastaneye ateş açıldı

Suç makinesi kadın daha fazla kaçamadı: Hırsızlık anları kameraya yansıdı

SANKO Üniversitesi Akademik Yıl açılışı ve Tıp Fakültesi beyaz önlük giyme töreni

Çin Kültür Bakan Yardımcısı Şanlıurfa’yı ziyaret etti

Bakan Yardımcısı Aydın: "Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli dayanaklarından biri komisyondur"

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

ANKA Hastanesi’ne anlamlı ziyaret

Rektör Adıgüzel’in 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü mesajı

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cansız bedenine, 28 gün sonra ulaşıldı

Osmangazi Belediyesi beşinci kreşini açmak için gün sayıyor

Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek

Sakarya’da DEAŞ operasyonu: 4 gözaltı

Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 1- Esenler Erokspor: 1

Porsche otomobil önce bir araca sonra alt geçit duvarına çarptı: 1 yaralı

Karlı dağların gölgesinde 20 derecelik sıcak havada deniz keyfi yaptılar

Belen’de otomobil yangını

Elazığ’da motosiklet kazası: 2 yaralı

Atatürk Devlet Hastanesi’nde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Bursa’da iki grup arasındaki kavga kamerada

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Göztepe: 0 (İlk yarı)

Tırla çarpışan hafif ticari araç alev aldı: 5 yaralı

Şarkikaraağaç’ta çıkan yangında iki katlı evin bir bölümü yanarak küle döndü

Anzer Yaylası’na kar yağdı, her yer beyaza büründü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.