Tarih: 26.04.2018 14:22

Ahmet Davutoğlu, aday olmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Geçtiğimi günlerde Abdullah Gül'ün davetiyle görüşmemizde birçok spekülatif yorum yapıldı. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanının benimle görüşme davetinde bulunduğunda bir yerine getiririm. Bu tür spekülatif haberlere izin vermem.

AK Parti dışında hiçbir siyasi faaliyette bulunmam. Kendi şahsi siyasi geleceğim konusunda iki hususu vurgulayacağım. Önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı değilim. Hiçbir mevki makam beklentim ve talebim yoktur. Önümüzdeki dönemde mevki makam beklemeden katkıda bulunacağım

AK Parti aidiyetim sürerken, AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı, üçüncü Başbakanı iken, AK Parti dışında herhangi bir siyasal hareket, faaliyet veya siyasal organizasyon içinde bulunmadım, bulunmam, bunu da siyasi ahlakla bağdaştırmam.

Eğer böyle bir şey yapacaksam AK Parti kimliğini bırakırım, bu kimliği de bırakmaya niyetim yok ve olmayacak. Bu bağlamda AK Parti'nin almış olduğu karar benim de kararımdır ve AK Parti'nin adayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hepimizin adayıdır." 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —