Tarih: 26.07.2018 09:30

Ağrısız Saç Ekimi

Facebook Twitter Linked-in

 
Saç ekiminde ilk soru ağrı var mı olmaktadır ve İstanbul Saç Nakil Merkezi bu soruya Ağrısız Saç Ekimi için yapılan çalışmalara ek olarak yeni bir yöntem geliştirerek Anestezi doktoru eşliğinde %100 ağrısız saç Ekimi yapmaya başlamış bulunmaktadır.
 

Tüm saç ekim merkezlerinde ağrısız saç ekimi olması için lokal anestezi ile saç ekimi yapılacak bölgeler uyuşturulmaktadır. Bu lokal anestezi eşliğinde yapılan saç ekimi tüm saç ekim merkezileri için standart olan bir uygulamadır.

 

Fakat zaten saç ekiminde ağrı sadece lokal anestezi sırasında olmaktadır. Kısacası ağrısız saç ekimi lokal anestezi yöntemiyle mümkün değildir. Saç ekiminde lokal anestezi yapılması için mümkün olan en küçük ve en ince iğneler kullanılmaktadır ama yine de ister istemez kafa yapısı ve kafa derisi sertliği yüzünden lokal anestezi sırasında bir miktar ağrı olmaktadır. Bu oluşan ağrıdan şikayet edenlerin sayısı da oldukça çoktur.


Ağrısız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

 

İstanbul Saç Ekim Merkezi bu ağrı sorununu ortadan kaldıran ve ağrıdan şikayet edenler için hiç ağrı olmadan saç ekimi yaptırmaya olanak sağlamaktadır. Hiç ağrı istemeyenlerin sayısının oldukça çok olduğunu bildikleri için ve %100 ağrısız saç ekimi isteyenlere özel anestezi doktorları ile özel bir çalışma yapmaktadırlar. Anestezi doktoru koldan küçük ve zararsız bir miktarda sedasyon uygulayarak saç ekiminde yapılacak olan lokal anestezi kısmının ağrısız olarak yapılmasına olanak sağlamaktadır.

 

Saç ekiminde Lokal anestezi ve ağrılı olan uygulama kısmı bittikten hemen sonra anestezi doktoru sedasyonu sonladırır ve saç ekimi uygulanacak kişiler kendisine gelir. Bu sayede hiç ağrı hissetmeden saç ekimi işlemleri başlar ve yine hiç ağrı olmadan tüm saç ekimleri yapılarak saç ekimi başarılı şekilde sonlandırılır.

 

Saç Ekiminde Ağrı Seviyesi  

 

Saç ekimlerinde veya başka uygulamalarda ağrı durumu kişiden kişiye değişen bir durumdur. Ağrı eşiği denilen ve kadınlarda farklı, erkeklerde farklı ve hatta uygulamalar arasında bile ağrıya dayanıklılık değişiklik göstermektedir. Saç ekiminde de ağrı seviyesi kişiden kişiye değişim göstermektedir.

 

Saç ekiminde uygulanan lokal anesteziye hiç ağrı yok diyen ve ağrısız saç ekimi diyenler mevcutken genelde psikolojik olarak da olsa sırf iğne uygulaması yapılacağı için ağrı duyan kitlede mevcuttur. Saç ekimi uygulanacak kişiler kendi ağrı seviyesine göre saç ekiminde uygulanacak olan uygulamayı seçmeli ve ona göre saç ekim merkezinden talep etmelidirler.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —