• BIST 100

    14292,23%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,01
  • EURO

    50,19% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5946,67% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9543,16% 0,65

Ağrı'nın ilk kadın itfaiye eri

Ağrı'nın ilk kadın itfaiye eri olarak görev yapan Gamze Uysal İnce, başarısıyla erkek meslektaşlarının da gurur kaynağı oluyor.

YAŞAM 1.10.2019 12:27:00 0
Ağrı

Ağrı'nın ilk kadın itfaiye eri olan Gamze Uysal İnce, işindeki başarısıyla erkek meslektaşlarının takdirini topluyor.

Çocukluk yıllarından itibaren hayat kurtarmak, insanların en zor anlarında yanlarında olmak isteyen 26 yaşındaki Antalyalı Gamze Uysal İnce, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitede Afet Eğitimi ve Yönetimi alanında yüksek lisans yapmaya başladı.

Bu sırada itfaiye eri alımı ilanını gören İnce, müracaatının kabul edilmesiyle 2 yıl önce Ağrı Belediyesinde göreve başladı.

"Kadından itfaiye eri olmaz" şeklindeki ön yargıları yıktı

İlk günden itibaren mesai arkadaşlarının büyük takdirini toplayan İnce, bunun yanında bazı vatandaşların da "Kadından itfaiye eri olmaz." şeklindeki ön yargılarını kırdı.

Ağrı Belediyesinin ilk kadın itfaiye eri olmanın gururunu yaşayan İnce, AA muhabirine, insanlara faydalı olmayı amaçladığı için itfaiye eri olmayı seçtiğini söyledi.

"Mesleğimi çok seviyorum"

İnce, bu amaçla eğitim gördüğünü ve yüksek lisans yaptığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Mesleğimi çok seviyorum. Hem üniversite bölümünü seçerken hem de atanma tercihini yaparken itfaiyenin tüm dünyadaki önemini bilerek tercih yapmıştım. Hem görevime hem de mesleğime aşığım. Ağrı'da kadın itfaiyeciyi olmak ilk başta yadırgandı. Kadın itfaiyeci gördüklerinde arabanın önünü kesip 'kadın itfaiyeci mi olurmuş?' diyorlardı ama Ağrı'da itfaiyeci olmak her yerde olduğu gibi güzel."

Kadınların bütün sektörlerde olması gerektiğine inandığını vurgulayan İnce, "Her an çıkacak bir olaya karşı arkadaşlarımızla sürekli hazır halde bekliyoruz. Vakalar bize bildirildikten sonra hızlı şekilde ekipmanlarımızı alıp bildirilen adrese doğru yol almaya çalışıyoruz. Tatbikatlar ve hizmet içi eğitimler yapıyoruz. Hem kendimizi daha donanımlı hale getiriyoruz hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için daha yetkin birer itfaiyeci oluyoruz." dedi.

İtfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğunu anlatan İnce, "Sonuçta insan hayatı, can ve mal güvenliğini koruyoruz. O yüzden Antalya'dan kalkıp Ağrı'ya gelmek benim için zor olmadı çünkü görevimi yapmak için geldim." diye konuştu.

İtfaiye eri Kadir Aktaş da meslektaşı İnce'nin çok becerikli olduğunu ve işini çok iyi yaptığını belirterek, "Kadın itfaiye erlerinin Türkiye'nin her tarafında olması lazım. Gamze hanım becerikli ve işi bilen insan. Gamze hanımın çalışmasıyla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

İtfaiye eri Kadir Güneş ise İnce'nin bir çok kişiye örnek olduğunu anlatarak, "İtfaiyeye kadın eli değdiği için daha düzenli olduk. Konuşmamız olsun, hal hareketlerimiz olsun biraz daha kendimize çeki düzen verdik. Kadınlar da itfaiyede çalışabilir. Bu konuda Gamze hanım iyi bir örnektir." ifadelerini kullandı.

AA

Tedesco’dan Konyaspor maçında 3 değişiklik

Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 0 - Konyaspor: 0 (Maç devam ediyor)

Vezirköprülü voleybolcular finalde

12 yaşındaki çocuğu bıçaklayan 4 çocuk yakalandı

Ağabeyi geri manevra yaparken kamyonun altında kalan genç hayatını kaybetti

Ortalığın savaş alanına döndüğü kaza kamerada

Hatalı sollama yapan tır sürücüsüne ceza

Trakya Üniversitesi’nin tarihi tren garına ücretli giriş kararı yargıdan döndü

TFF, Türkiye Kupası grup maçlarında VAR’ın kullanılacağını açıkladı

Muş’ta apartman dairesinde korku dolu anlar

Yaralı şahin tedavi altına alındı

Balıkesir’de öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Lüküs Hayat Sigortası ile borçsuz araç sahibi olmanın yolu açıldı

ULUSKON ve TSO’dan Malatya’da ihracat ve ithalat süreçlerini güçlendirecek iş birliği

7 metrelik duvardan düşen çiftçi yaralandı

Şehir merkezinde filmleri aratmayan olay

Prof. Dr. Yeninar: "Arı ölümlerinin çoğu kışlamaya bağlı ortaya çıkıyor"

Sakarya’da DEAŞ operasyonunda Irak uyruklu şüpheli tutuklandı

Boş havuza düşen yavru karacayı itfaiyeciler kurtardı

Elazığ’da çöp kamyonunun altında kalan işçi hayatını kaybetti

Kastamonu’da otomobil ile çarpışan kamyonet ters döndü: 1 ölü, 1 yaralı

Muğla’da taktiksel şehircilikle yaya sirkülasyonu rahatlatılıyor

Güllü’nün kızı tarafından itildiğine şahit olan Sultan Ulu’nun ifadesi ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: "Gölbaşı Veri Merkezi, kritik bilgileri barındıran kurumların veri ve bulut hizmeti ihtiyaçlarını yerli yazılım ile karşılayacak"

"Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak’ta sona eriyor

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

TOBB Buldan Anaokulu Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı

Kocaeli’de taksi durağındaki şahıs etkisiz hale getirildi

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: "Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek, Müslümanların uhdesindeki tarihi bir sorumluluktur"

Didim’de yabancı uyruklu şahsın evinde 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.