• BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77

Ağrı'da çiftçiler devlet destekli silajlık mısırın hasadına başladı

Ağrı'da çiftçiler devlet destekli silajlık mısırın hasadına başladı

EKONOMİ 19.09.2021 12:49:00 0
Ağrı

Yem bitkileri üretiminde artış ve mera alanlarının ıslahını sağlamak amacıyla Valilik öncülüğünde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yüzde 90 hibeyle hayata geçirilen "Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında ilkbahar aylarında 770 çiftçiye 2 bin 400 çuval silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Aldıkları destekle yaz boyunca tarlalarda ekim yapan çiftçiler, büyük emeklerle yetiştirdikleri ve boyları yaklaşık 3 metreyi aşan yem bitkisini hasat etmeye başladı.

Makinelerle biçtikleri silajlık mısırları traktör ve kamyonlarla köylerine götüren üreticiler, stokladıkları bitkiyle hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılayacak.

Silajlık mısır alanı üç katına çıktı

İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, , bu yıl çok sayıda tarımsal projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Vali Osman Varol ile sürekli çiftçilerle bir araya geldiklerini ifade eden Engin, "Ağrı'da 2020 yılında 6 bin dekar ekili silajlık mısır alanımız varken bu yıl hibe ve tohum desteğiyle 18 bin dekara çıkardık. Hayvancılık yapan yetiştiricilerimiz için çok önemli bir projedir." dedi. 

Engin, Ağrı'nın hayvancılık noktasında Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Sahip olduğu 410 bin büyükbaş hayvan ve 1 milyon 400 bin civarındaki küçükbaş hayvan varlığıyla özellikle hayvancılık noktasında yoğun faaliyetin yürütüldüğü bir ildir. Bu sene de kurak geçti ve dolayısıyla çiftçilerimiz girdi noktasında bazı zorluklar ve handikaplar yaşadı. Bitkisel üretimi geliştirme kapsamında yaptığımız silajlık mısır projemiz çiftçiler için çok faydalı oldu." diye konuştu.

Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle çiftçilere korunga, İl Özel İdaresi desteğiyle de silajlık mısır tohumu dağıtıldığını belirten Engin, olgunlaşan bu ürünlerde hasadın devam ettiğini aktardı. 

"Besicilerin girdi maliyetlerini düşürmeye gayret ediyoruz"

Engin, kentte bitkisel ürün çeşitliliğini artırmak için Valilik koordinesinde çalışmalara devam ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın özellikle girdi maliyetlerini düşürmeye gayret ediyoruz. Bunun yanında çiftçilerimizin bütçelerine de katkıda bulunmak istiyoruz. Bu tip projelerle çiftçimiz hem yeni bitkisel ürünlerle tanışıyor hem de bu manada kendilerine katkı sunmuş oluyoruz. İlimizde özellikle son bir yıldır Sayın Valimiz Osman Varol'un gelmesiyle birlikte tarım ve hayvancılıkla ilgili çok yoğun bir çalışma var. Teşkilat olarak sürekli sahadayız. Çiftçinin ihtiyacını tespit ediyoruz ve buna yönelik projeler hazırlıyoruz. Hem Bakanlığımızdan hem de bütçe noktasında bize destek olabilecek kurum ve kuruluşlardan ve özellikle İl Özel İdaresi bütçesinden çiftçilerin ihtiyaçlarına göre proje çalışması yapıyoruz." 

Çiftçilerden olumlu tepki aldıklarını aktaran Engin, silajlık mısırda dekar başına ortalama 7 ton verim beklediklerini ve üretimin geçen yıla öre 3 kat artacağını sözlerine ekledi.

AA

Kızını ve torununu öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de su borularındaki patlaklar vatandaşın tepkisini çekiyor

Çin’den Venezuela’ya destek

Samsun’da iki katlı evde yangın: 1 ölü

Amasya’da motorlu taşıtların yüzde 46,5’i otomobil

Ortaca’da ‘Süt Sığırcılığı Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Sertifikaları’ dağıtıldı

Nazilli’de minibüs önce motosiklete ardından park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

Pervari’de yolcu minibüsü yan yattı

Lüleburgaz’da şehidin ismi sokağa ve durağa verildi

Muş’ta kaçakçılık operasyonu: Çok sayıda silah, mühimmat ve tarihi eser ele geçirildi

Burdur’da otomobil ile kamyon çarpıştı: Kaza anı kamerada

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde sağlık altyapısı güçleniyor

Başakşehir’de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Sabiha Gökçen’de uçuş emniyeti için 7/24 yaban hayatla mücadele devam ediyor

Şeref Malkoç: "Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı var"

Burdur’da halı sahadaki kavgayla ilgili 2 kişi tutuklandı

Ebeveynlere 3 yaş altına telefon ve tablet uyarısı

Şırnak’ta karda mahsur kalan 12 kişi 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Çeşme’de özel harekat destekli operasyon: 6 ayrı suçtan aranan firari yakalandı

Antalyaspor’da, Teknik Direktör Erol Bulut dönemi sona erdi

Muğla’da tarım danışmanları ile teknik komite toplantısı

Güllü davasında çarpıcı iddialar: "Bilimsel rapor cinayeti işaret ediyor"

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve ASKON Eskişehir Şubesi arasında iş birliği kuruldu

Gediz’de gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

Jandarma ve emniyetten trafik bilinci çalışması

Takla atarak hurdaya dönen Tofaş’ın sürücüsü yaralandı

OMÜ’de "Mavi Yolculuk" sergisi

Tavşanlı’da geçmişe yolculuk projesi

Patnos ağız ve diş sağlığı merkezinde gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.