Tarih: 18.04.2012 10:29

Ağar hakkında yakalama emri!

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Susurluk Davası kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Mehmet Ağar hakkında önceki gün çıkardığı yakalama emrine rağmen önceki gün Bodrum’dan İstanbul’a uçakla geldiği, VİP Salonu’nu kullandığı ve basına açıklama yaptıktan sonra İstanbul’daki evine gitmesine rağmen yakalama emrinin gereğinin yerine getirilmediği ortaya çıktı.

 

 

YAKALAMA YASA GEREĞİ

 

 

Ağar’ın avukatı Abdulkadir Toluç yakalama emrinin yasa gereği rutin bir uygulama olduğunu ve Ağar’ın teslim olacağını söyledi. Ağar’ın avukatları Adalet Bakanlığı’na başvurarak eski bir polis müdürü olan Ağar’ın siyasi suçlardan mahkumların kaldığı F tipi cezaevine konulmasının güvenlik açısından risk doğuracağını belirterek Bodrum’da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevine girmek istediğini iletti. Bakanlık yetkilileri de Ağar’ın F tipi cezaevleri yerine “yüksek güvenlikli” başka bir cezaevine de konulabileceğini belirtti.

 

 

 

5 YIL HAPİS CEZASI

 

 

Yargıtay’ın Ağar’a verilen 5 yıl hapis cezasını geçen hafta onaması üzerine, Ağar’ı mahkum eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, kararı Ankara Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosu’na önceki gün gönderdiği belirtildi. Ağır Ceza İlamat Bürosu Savcısı Abbas Özden de aynı gün mesai saatinin bitimine doğru, hakkındaki ceza 3 yıldan fazla olan Ağar hakkında ”yakalama emri” çıkarttı. Yakalama emri, emniyet ve jandarma kayıtlarına düştü. Aranan kişilerin kimlik bilgileri, adresi ve hakkındaki dava dosyasıyla ilgili bilgilere yer verilen yakalama emirlerinde, ”Yukarıda açık kimliği yazılı kişinin, mahkumiyet cezasını çekmek üzere yakalanması için emirdir” ifadesi kullanılıyor. Ağar, yakalama emri çıkartıldığı gün, 10.40 uçağıyla Bodrum‘dan İstanbul’a geldi. VİP salonunu kullanan ve basına açıklama yaptıktan sonra İstanbul’daki evine gittiği bilinen Ağar, dün mesai saati bitimine kadar “yakalanmadı.”

 

 

"KAÇMIYOR TESLİM OLACAK"

 

 

Ağar’ın avukatı Abdülkadir Toluç, ise yakalama emrinin yasa gereği rutin bir uygulama olduğunu, Ağar’ın gidip teslim olacağını bildirdi. Ağar’ın dün itibariyle İstanbul’da olduğunu söyleyen Toluç, ”Ağar’ın kaçtığı falan yok. Uygun bir cezaevi arayışı içindeyiz. Zaten kendisi teslim olacak. Terör örgütlerinin hedefinde olduğu için herhangi bir cezaevine konulamaz. O nedenle güvenli bir cezaevi bulunması şart. Bu talebimizle ilgili Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Bakanlık açısından da önemli bir sorumluluk olduğu için sıcak baktılar. Bakanlık uygun bir cezaevi bulduğunda, güvenli olacağını düşündüğü bir cezaevini bize bildirecek. Ağar, gidip teslim olacak. Cezaevine girmeden önce de konuşacak” dedi.

 

 

YÜKSEK GÜVENLİKLİ CEZAEVİ

 

 

Adalet Bakanlığı yetkilileri de Mehmet Ağar’ın 5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından avukatlarının başvurusu üzerine, Ağar için Bodrum’da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi düşünüldüğünü belirtti. Yetkililer, ”silahlı örgüt yöneticiliği” suçundan mahkum olanların zaten yüksek güvenlikli bir cezaevine konulduğunu, ayrıca Ağar’ın terör örgütlerinin hedefinde olması ihtimaline karşı korunmasının da bir sorumluluk gerektirdiğini, bu nedenle Ağar için uygun bir cezaevi bulunacağını belirtti. Mehmet Ağar’ın ceza aldığı suçun örgüt suçu olması nedeniyle bir ildeki cezaevine konulacağı, bunun da Bodrum’un bağlı olduğu Muğla veya çevresindeki E veya L tipi bir cezaevi olacağı belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —