Tarih: 25.01.2012 10:19

Afyoncu Ermeni Soykırımı iddialarına cevap verdi

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Ermeni Soykırımı iddialarına Gebze’den yanıt verdi. Doç. Dr. Afyoncu, “Atalarımızı katil diye damgalamak istiyorlar. Türk kamuoyu yönlendirilmek isteniyor” dedi.

 

 

AFYONCU İDDİLARA YANIT VERDİ

 

 

Fransız Meclisi'nde geçen ay 50 parlamenterin oyuyla kabul edilen "soykırımı inkâr tasarısı" gündemdeki yerini korurken, sözde soykırım iddialarına anlamlı bir yanıt da Kocaeli’nden geldi. Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yaptığı  “Fransa ve Ermeni Meselesi”  konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. “Ermeni Soykırım iddialarına karşı, Türk kamuoyu yönlendirilmeye çalışılıyor” diyen Afyoncu, “Ermenileri katlettik tezini kabul ettirmek isteniyor. Soykırımı kabul etmek bizim dedelerimiz katildi demek anlamına gelir. Atalarımızı katil diye damgalamamızı isteyerek, Türk milletini mahkûm etmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

ALMANYA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ

 

 

Almanya’yı örnek gösteren Doç Dr. Afyoncu, “Yahudi Soykırımını Almanlara kabul ettiren Avrupa, Almanya en büyük ekonomik güçlerden biri olması ve savunma sanayinde çok önemli bir güç olmasına rağmen soykırım nedeniyle öne çıkamıyor.  Soykırım Ermenilerin yurt dışında varlık sebebidir” dedi.

 

 

 

FRANSA- OSMANLI İLİŞKİLERİ

 

 

Doç Dr. Erhan Afyoncu, söyleşide Fransa ile Osmanlı ilişkilerini değerlendirdi. Osmanlı devletinin Fransa ile ittifaklarını ve yardımlarını anlatan Afyoncu, aydınlanma döneminde Avrupa’da en önemli planların Osmanlı’yı yıkma planı olduğunu söyledi. Fransız İhtilalı’nın özgürlüklerin yanı sıra çok kanlı bir ihtilal olduğunu,  200 binden fazla insanın kral taraftarı olduğu için öldürüldüğünü söyleyen Erhan Afyoncu, “Fransız İhtilalında 1 milyondan fazla insan öldürülmüştür” dedi. Doç. Dr. Afyoncu söyleşinin sonunda Gebzeliler için kitaplarını imzaladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —