Tarih: 08.11.2016 08:59

AFAD EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Ekim ayında ilimizde 5 işletmede 493 çalışana, 3 kamu kuruluşunda 169 personele, 1 anaokulunda 160 minik öğrenciye proje kapsamında eğitim verildi. 9 ayrı yerde toplam 822 kişiye verilen bu eğitimlerle birlikte tatbikatlarda yaptırıldı.

ÇALIŞANLARA EĞİTİMLER VERİLDİ

İşletmelerden; Gebze Bilim İlaç Sanayiinde 47, Çayırova Has Çelik Sanayiinde 150, Gebze Mes Makinede 18, Kartepe Yıldız Entegrede 246 ve Gebze Tadım Gıda'da 32 çalışana afet bilinci, sivil savunma servis eğitimleri, arama kurtarma, yaralı taşıma, ipler düğümler gibi eğitimler verildi ve yangın ve tahliye tatbikatları yapıldı. Kamu Kuruluşlarından, Kocaeli Valiliğinde 134, DSİ 15. Şube Müdürlüğünde 23, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde 12 kişiye Afet bilinci ve yangın eğitimi verildi. Yahya Kaptandaki Elma Şekeri Anaokulunda ise 160 minik yüreğin temel afet eğitimi alması sağlandı.

EĞİTİM ALAN KİŞİ SAYISI 3 KAT ARTTI

Kocaeli AFAD Eğitim Müdürü Ümit Çiğdem konuyla ilgili olarak afet eğitimi taleplerinin her geçen gün arttığını, taleplere yetişmekte zorlanıldığını, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün norm kadro standardını yakalaması sonrasında taleplerin daha kolay karşılanacağını düşündüklerini belirtti. Afet hazırlıklarında bilinçlenmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Çiğdem sözlerini şöyle sürdürdü;  "2015 yılında toplam 105 yerde 8.800 kişiye eğitim vermiş ve tatbikatlar yaptırmıştık. Bu yılın ilk 9 ayında 130 yerde 18.000 kişiye afet eğitimi verilmiştir. Bu da yılsonuna kadar afet bilinci eğitimi alan kişi sayısının bir önceki yıla göre 2,5-3 katı arttırıldığını göstermektedir. Önümüzdeki zaman diliminde kurumsal başvurularla yürütülen eğitim faaliyetleri KBB ve KOÜ ile geliştirilen proje ile mahalle bazlı olarak da yaygınlaştırılacağını buradan müjdelemek isterim."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —