google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    16001,32%1,20
  • DOLAR

    43,38% 0,08
  • EURO

    51,56% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7046,36% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 0,00

AFAD Başkanı Güllüoğlu: 28 il afet ve acil durum müdürlüğünde milli işletim sistemi Pardus'a geçildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, 28 il afet ve acil durum müdürlüğünde milli işletim sistemi Pardus'a geçildiğini bildirdi.

GÜNDEM 20.05.2020 13:35:00 0
AFAD Başkanı Güllüoğlu: 28 il afet ve acil durum müdürlüğünde milli işletim sistemi Pardus

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kamu Bilişim Derneğince dijital ortamda düzenlenen Kamu Bilişim Dijital Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, AFAD'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) çalışmalarının, sınırlarda kurulan sahra hastanelerinde Sağlık Bakanlığına bazı alanlarda destek vermeyle başladığını söyledi.

Yurt dışından gelen vatandaşların yurtlarda karantinaya alındıklarını anımsatan Güllüoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılay ile iş birliğinde bugüne kadar 60 binden fazla vatandaşı evlerine uğurladıklarını, 10 bin kadar kişinin ise yurtlardaki karantina sürecinin devam ettiğini ifade etti.

AFAD gönüllülerinin, vefa sosyal destek gruplarının çalışmalarına destek verdiğine dikkat çeken Güllüoğlu, bu grupların yaptığı çalışmaların sosyal politikalar alanında gururla anlatılabileceğini kaydetti.

Güllüoğlu, bu süreçte Suriye ve Bangladeş'teki ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmaları, Kovid-19 tedbirleri alarak sürdürdüklerini belirtti.

"Pardus ile uyumlu yazılımlar kullanıyoruz"

AFAD'ın bilişim alanında gururla anlatabileceği birçok çalışması olduğunu aktaran Güllüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 28 il müdürlüğümüzde Pardus geçişlerimizi yaptık. AFAD olarak Pardus'u önemsiyoruz. Sadece bir işletim sistemi değiştirip de arka planda Windows kullanan değil, kullandığımız her yazılımın Linux tabanlı olmasına önem veriyoruz. Pardus ile uyumlu bir şekilde çalışacağına inandığımız yazılımları kullanıyoruz. Herhangi bir yazılım alırken buna dikkat ediyoruz. Elektronik posta sistemi ve güvenliği konusunda klasik uygulamalardan başka bir uygulamaya geçtik."

Veri depolama sistemi konusunda da iki yerli üreticinin ürettiği kabinleri ve ürünleri kullandıklarını anımsatan Güllüoğlu, "Yine veri tabanı konusunda da açık kaynak kodlu ama güvenliğinde hiçbir eksiği olmayan, hatta daha sağlam uygulamaları kullanmaya çalışıyoruz. Veri görselleştirmesi ve raporlaması konusunda da yerli bir ürün olan Pano sistemini kullanmaya çalışıyoruz. Bütün bunların hepsini dijital.afad.gov.tr web sayfası üzerinden paylaşıyoruz." diye konuştu.

"Kamu bütçeleri insan kaynağını geliştirmeye aktarılmalı"

Türkiye'nin çok ciddi bir insan sermayesi olduğunu belirten Güllüoğlu, "Üretilecek ürünlerin dünyaya yayılması anlamında Türkiye'nin açık kaynak ekosisteminde, o 'network'lerde çok daha fazla yer edinmesi gerektiğini düşünüyorum. Kamunun, bu konudaki bütçelerini lisanslardan daha çok insan kaynağını geliştirmeye aktarması ve kendi içinde pişirdiği ürünü dünya ülkelerine servis etmesinin dünya için daha hayırlı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

AA

Bakan Bolat: ’’Mobilya ihracatı geçen yıl yüzde 1,8 artış göstererek 4,6 milyar dolara ulaştı’’

Niğde’de sağlıkta büyük dönüşüm

Tütün operasyonunda 29 bin makaron ele geçirildi

Gökkuşağı Hayrabolu semalarını süsledi

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Tekirdağ’da müstakil evde çıkan yangın korkuttu

Ormanı çöplüğü çevirmişler

Trakyaka’dan sağlıkta sınır ötesi iş birlikleri

Kazada hayatını kaybeden Muratcan’ın ailesinden tahliye kararına tepki

Alacak verecek meselinden birbirlerine girdiler, adliyeye sargılar içinde sevk edildiler

Yıkım sırasında Türk bayrağı hassasiyeti

Gölbaşı’nda yarıyıl tatiline giren çocuklara yönelik etkinlikler devam ediyor

Silah ve elektronik ürünlerle yakalanan bir kişi tutuklandı

Menderes Nehri suya kavuştu

Şiddetli fırtına, otoparkın çatısını uçurdu

DİSİDER Başkanı Akbaş, Diyarbakır’daki EYP’li saldırıyı kınadı

Kış ortasında sonbahar havası

Muğlaspor’da rota Bucaspor 1928

Kahta’da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Başkan Geçit, "Gece gündüz demeden istişare içerisinde çalışıyoruz"

Denizli Valiliği memurları taşıyan servis kazasına ilişkin açıklama yaptı

Fenerbahçe’ye Sırp hakem

Hayata tutunamadı vefat etti

Çermik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aslan, güven tazeledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi 714 personelle hortum ve fırtınaya müdahale etti

ERÜ’nün yeni hastane binası kendi enerjisini üretecek

Vali Yılmaz’dan esnaf ziyareti

Tekirdağ Malkara’da barajda balık ölümleri tedirgin etti

Bilecikli sporcular Türkiye finallerine yükseldi

Yükümlüler, İsmet İnönü İlkokulu’nu temizledi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.