• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,18% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5985,17% 0,51
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Adü Öğretim Üyelerinin Kitapları Yayımlandı

AYDIN (İHA) – Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.

EĞİTİM 12.04.2019 09:23:00 0
Adü Öğretim Üyelerinin Kitapları Yayımlandı

AYDIN (İHA) – Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, Prof. Dr. Nilgün Yenice, Prof. Dr. Hilal Aktamış ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Akkaya'nın kitapları yayımlandı.

Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Erdem'in "Okuryazar mısın(ız)? Okuryazarlık Kültürü" adlı kitabında Erdem, bilgi toplumunun gereği olarak bireye eğitimle mutlaka kazandırılması gereken okuryazarlık kültürünün, bireyin var olan potansiyelini sonuna kadar kullanarak kendini gerçekleştirebilmesi ve bireysel farklılığını ortaya koyabilmesi için önemli olduğunu ifade ediyor. Kitabın, toplumun her alanda daha ileri noktalara erişebilmesine önemli katkılar sunarak, okuryazarlık kültürüne karşı farkındalık oluşturacağı öngörülüyor.

İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Yenice'nin editörlüğünü yaptığı "Bilimin Doğası-Gelişimi ve Öğretimi" isimli kitabında, yenilenen fen bilimleri dersi öğretim programının belirlediği vizyona ulaşmada önemli bir role sahip olan fen bilimleri öğretmenlerinin bilime ve bilimin doğasına olan bakış açılarını geliştirmek amaçlanıyor. Kitap; eski çağlardan günümüze tarihsel bir bakış içerisinde ve bilim felsefesi ışığında, bilimin ne olduğu, bilimin doğasının ortaya çıkışının ve değişen yüzünün yansıtıldığı, bilimin doğasının nasıl öğretileceği ve sorgulamaya dayalı bilim eğitiminin öneminin açıkça ifade edildiği, bilimsel bilgi üretiminde gözlemin oynadığı rolün açıklandığı, bilimin toplumsal katılım açısından irdelendiği, bilimin doğasının öğretiminde kullanılan etkinliklerin tanıtıldığı ve son olarak öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve öğrencilerin bilimin doğasına yönelik görüşlerinin özetlendiği bölümleri içeriyor.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilal Aktamış'ın bölüm yazarlığını yaptığı "Fen Öğretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar" isimli kitap, eğitim fakültelerinin matematik ve fen bilimleri eğitimi ve temel eğitim bölümlerinde eğitim alan öğretmen adaylarına yönelik olarak hazırlandı. Kitapta Fen öğretimine yönelik yenilikçi yaklaşımlara yer verilmeye çalışılarak güncel konuların yer almasına özen gösterildi. Kitapta yer alan konularda sadece kuramsal bilgiler değil aynı zamanda uygulamalı örnekler de sunulmaya çalışıldı. Kitabın tüm öğretmen adaylarına, öğretmenlere, araştırmacılara, akademisyenlere ve okuyuculara faydalı olacağı öngörülüyor.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mutafa Akkaya'nın Dr. Öğr. Üyesi Zübeyde Güneş Yağcı ile yazmış olduğu "III. Murad ve Safiye Sultan'ın Kızları –Ayşe Sultan-" isimli kitabın konusunu teşkil eden Ayşe Sultan, hanedanın kızlarından birisi olup Türk tarihinin ünlü simalarından biri Safiye Sultan ile III. Murad'ın kızıdır. Kitapta, "Sarayın ağır protokol koşulları içerisinde Ayşe Sultan nasıl bir ortamda doğmuş, nasıl bir ortamda büyümüş, hanedan kuralları çerçevesinde ailesi ile olan ilişkileri, evlilikleri nasıl?" sorularına cevaplar aranıyor.

Adü Öğretim Üyelerinin Kitapları Yayımlandı

Adü Öğretim Üyelerinin Kitapları Yayımlandı

Evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan motokurye hayatını kaybetti

Bursa’da asayiş uygulamaları aralıksız devam ediyor

Üsküdar’da kontrolden çıkan otomobil takla attı : 1 yaralı

ABD’den Suriye’deki DEAŞ unsurlarına operasyon açıklaması

ABD ordusundan operasyon açıklaması: "70’ten fazla DEAŞ hedefi vuruldu"

Baba yadigarı otomobil hurdaya döndü: 2 yaralı

Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı

Antalya’da markette cinayet: 2 ölü

Malatya’da "dur" ihtarına uymayan sürücü gözaltına alındı

ABD Adalet Bakanlığı Epstein belgelerini yayınlamaya başladı

Kayseri’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan alkollü sürücü alkometreyi üflemek için direndi

Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi

Kazaya karışan alkollü sürücünün savunması: "Hastamız vardı, biraz acil hareket etmemiz gerekiyordu"

Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer

Şanlıurfa’da bir kişi otomobilini ateşe verdi

Erzurum’da bir kişi baltayla ağır şekilde yaralandı

Bursa’da kavşakta feci kaza: 1 ağır yaralı

Zonguldak’ta alevler geceyi aydınlattı, itfaiye papağanı yangın ortasından kurtardı

Kırklareli’de uyuşturucu operasyonu: 13 gözaltı

Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını tamamladı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 3 yaralı

Rigoberto Rivas: "İlk yarıyı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"

Hrvoje Smolcic: "Bence iyi iş çıkardık"

Daniel Agyei: "Ligin en formda takımlarından biriyiz"

Başkan Özlü sahada: 23 Nisan Parkı Kütüphanesi açılışa hazır

Vatandaşın en acı gününde yanlarında oldular

Teksas’tan Bursaspor taraftarına net mesaj!

Başakşehir’de ayakkabı imalathanesindeki yangın söndürüldü

Denizli İdmanyurdu ilk yarının son maçına hazır

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.