Tarih: 27.09.2015 01:20

Adnan Köşkerden bayram ziyaretleri ve Kent Bayramlaşması

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker bayramın 2. Gününde Gebze Emniyet müdürlüğünü ziyaret etti. Burada kendisini Gebze emniyet müdürü Adem Gider karşıladı. Polislerle bayramlaşan Köşker daha sonra Gebze jandarma komutanlığına geçti.Burada da kendisini jandarma komutanı kurmay yüzbaşı  Abdulkadir Öz karşıladı,tek tek tüm askerler ile bayramlaşan Başkan Köşker Kent Bayramlaşması için kent meydanına geçti.

Gebze’deki bayramlaşmaya Bakan Fikri Işık da katıldı

Gebze Kent Bayramlaşması Kent Meydanı’nda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. İlçe protokolü ile birlikte Gebzelilerin de büyük ilgi gösterdiği bayramlaşmaya  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli vali yardımcısı Aziz İnci, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ak Parti Kocaeli eski millet vekili Mehmet Ali Okur, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, Gebze İlçe Jandarma Komutanı  Kurmay Yüzbaşı Abdulkadir Öz, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay Ayran, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

BİRLİK BERABERLİK GÜNÜ

Bayramlaşma programında açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ’’Bayramlar sevinç, mutluluk, birlik, beraberlik ve kucaklaşma günleridir. Buradan tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimin bayramını kutluyorum. Allah yaptığımız ibadetleri kestiğimiz kurbanları kabul etsin“ dedi. 
Köşker konuşmasının devamında son dönemlerde yaşanan terör olaylarına değinerek ’’ Yeniden başlayan terör saldırılarında pek çok güvenlik görevlimiz ve sivil vatandaşımız şehit edildi. Allah’tan şehitlerimize rahmet diliyorum.Bir daha bu acıları yaşatmamasını niyaz ediyorum. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Hem içerden hem dışardan bizi yıpratmak isteyen  art niyetli insanlar var. Böyle zamanlarda birlik ve beraberliğimizi korumaya daha çok ihtiyacımız var.’’ dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ardından kürsüye gelen Kocaeli Vali yardımcısı Aziz İnci’de birlik ve beraberlik mesajları verdi. İnce,  ‘’Ne yazık ki bu bayramı milletçe arzu ettiğimiz sevinç ve coşku içinde kutlayamıyoruz. Elbette bayramın getirdiği güzellikleri yaşıyoruz ama özellikle Temmuz ayından itibaren yoğunlaşan bölücü terör örgütünün şehit ettiği askerlerimizi, polislerimizi, güvenlik güçlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BAYRAMI BURUK KUTLUYORUZ

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konuşmasına Gebzelilerin kurban bayramını kutlayarak başladı.  Buruk bir bayram kutladıklarını ifade eden Bakan Işık şöyle devam etti: ‘’ Bu bayram iki sebepten dolayı bayramımızı buruk kutluyoruz. Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacı adaylarının orada yaşanan kargaşadan dolayı 757 hacımızın hayatını kaybetmesi bizi derinden üzdü. Sudi Arabistan hükümetinin gerekli tedbirleri en kısa sürede alacağını bir daha böyle bir kazaya sebebiyet vermeme noktasında gerekli hassasiyeti göstereceklerini ümit ediyoruz. Diğer yönden şu anda yoğun bir terörle mücadele yürütüyoruz. Bu dönemde şehitler veriyoruz. Terör örgütüne diz çöktürene kadar, silah bıraktırana kadar da bu mücadelemiz devam edecek. Şehitlerimizi rahmetle anıyor ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum.

BİLİŞİM VADİSİ YÜKSELİYOR

Gebze önümüzdeki dönemde bir bilim ve teknolojinin merkezi haline gelecek. Bilişim vadisi sadece Türkiye’nin bir projesi olmaktan çıktı. Artık bütün bölgemizin en önemli merkezi. Şu anda inşaatlar yükselmeye başladı. 2016’nın sonuna doğru hayat başlayacak. Tam bittiğinde elli binin üzerinde çok nitelikli insan orada arge yapacak. Ve artık dünyanın teknolojisinin üretildiği merkezlerden biri Gebze’de olacak. Bunun içinde yavrularımızı bu projeye hazırlamak için çalışmaları başlattık. Gebze Teknik Üniversitesinde Bilişim Vadisinde çalışacak gençlerimiz yetişmesi için önümüzdeki ekim ayında ilk kursumuzu açacağız.”

METRO PROJESİ HAZIRLANIYOR

Gebze’nin en büyük problemi olan trafik sorununu çözmek amacıyla başlatılan metro projesi ile ilgili gelinen son  aşama hakkında bilgi veren Bakan Işık’’ Büyükşehir Belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımız Gebze ile ilgili metro çalışmalarına başladılar. Arzumuz Darıca, Gebze, Çayırova ve Organize sanayi bölgelerini bağlayacak bir hat. Dilovası, Gebze, organize sanayi bölgeleri ve Sabiha Gökçen Havaalanını bağlayacak bir hat ve bunların tamamını Marmaray’a bağlamak. lşte o zaman inanıyorum ki Gebze çok çağdaş bir ulaşım alt yapısına da kavuşmuş olacak’’ ifadelerini kullandı. Kent meydanında gerçekleşen kent bayramlaşması dua okunmasının ardından son buldu.

1-041.jpg2-(1)-004.jpg3-(1)-001.jpg4-(1)-002.jpg5-(1)-001.jpg6-009.jpg7-011.jpg

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —