Tarih: 09.04.2016 16:34

Adliye’de basına özel oda açıldı

Facebook Twitter Linked-in

 Adalet Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu uygulama ile kamuoyunun daha aydınlatılması ve çarpık haberleşmenin önüne geçirilmesi için 81 ilde Adliye binalarında Medya İletişim Bürosu açılması kararı başlatıldı. 

Pilot il olarak İzmir, İstanbul, Adana ve Ankara merkez olmak üzere 4 ilde uygulanan Medya İletişim Bürosu dün de İlimizde bulunan Kocaeli Adliyesi’nde hizmete açıldı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Medya İletişim Bürosu’nun açılışı  Kocaeli Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Açılışı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Baro Başkanı Sertif Gökçe, Başsavcı Vekili Erdal Yüceer yaptı. 

SINIRSIZ İNTERNET VAR
Adliye binasının 1. katılında hizmete giren büroda basın konusunda eğitim almış 2 kişi sorumlu olacak. Sınırsız ve ücretsiz internet hizmetinin bulunduğu büroda bütün bilgiler buradan aktarılacak. Her daim basına hizmet için açık olan büroda basın mensuplarının kullanmaları için masalar ve sandalyeler bulunuyor. Kurdele kesimi öncesinde Medya İletişim Bürosu hakkında bilgilendirme yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, "Basın mensupları için adliyemizde sığınabileceğiniz, sıcak çay içebileceğiniz, kahvenizi yudumlayabileceğiniz, haberinizi en güzel şekilde yazabileceğiniz bir oda tahsis ettik. İnşallah Adliye’mizden güzel haberleri Kocaeli’mize ve Türkiye’mize verme fırsatı bulursunuz" ifadelerini kullandı. 

GÜVENİLİR HABER PAYLAŞIMI
Adliyede ki fiziki zorluklar ve imkanların olduğunu söyleyen Küçük, "Buna rağmen biz sizler için küçük ama güzel bir oda hazırladık. Bundan sonra tüm hazırlık soruşturmalarını, bütün açıklamaları Cumhuriyet Başsavcısı olarak biz yapacağız. Mahkeme savatında ki açıklamalarımızı da Yargı Adalet Komisyonu Mahkeme Başkanı Muhittin Paçacı yapacak. Hem habere ulaşmakta hızlı bir şekilde hareket etmiş olacaksınız hem de doğru ve güvenilir haberi paylaşma fırsatı bulacaksınız. Bu açıdan hem kamu vicdanı rahatlamış olacak aynı zamanda sizlerle bir anlamda hukuki sorumluluk almadan doğru haberi kamuoyuna yansıtmış olacaksınız. En önemli öge burada haberi verirken masumiyet karinesini ihlal etmemek.  İnsanlar yargılanmadan soruşturma geçirmeden mahkum olması kamu vicdanı adına kabul edilemez. Doğru ve birinci haberi biz birinci elden vereceğiz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —