• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,96% 0,03
  • EURO

    51,10% -0,61
  • GRAM ALTIN

    7260,62% -3,65
  • Ç. ALTIN

    11848,56% -2,98

Adıyaman Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Adıyaman Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

POLİTİKA 3.12.2025 13:36:41 0
Adıyaman Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı
Adıyaman Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Adıyaman Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda biri ek olmak üzere toplam 17 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis ayrıca Yozgat’ın Sorgun ilçesiyle kardeş belediye olunmasını da oy birliğiyle kabul etti.

475 bin ton asfalt serimi ile tamamlandı
Toplantıda konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kent genelinde yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarına ilişkin kapsamlı bilgiler verdi. Başkan Tutdere, "1 Nisan’dan bu yana şehrimizin cadde ve sokaklarına, ayrıca yeni açtığımız güzergâhlara 475 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Bu rakam, Adıyaman Belediyesi’nin tarihinde ulaşılan en yüksek seviyedir. Adıyaman’ın yollarını yenilemek, konforu artırmak ve uzun yıllardır birikmiş sorunları çözmek için tüm sahadaki gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Tutdere, özellikle mahallelerde yürütülen yoğun çalışmalara dikkat çekerek, "Sümerevler Mahallesi’nde ve diğer mahallelerimizde yoğun bir asfaltlama çalışması devam ediyor. Su işlerimiz de çok ciddi bir çalışma sürdürüyor. Şu anda çarşı merkezine girdik. Gece planladık; geceleri firma çalışıyor, gündüzleri ise trafiği aksatmıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm planlamaları titizlikle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanlıklarla yürütülen temaslar ve İndere ulaşım sorunu
Başkan Tutdere, belediye hizmetlerinin güçlendirilmesi için bakanlıklar düzeyinde yürütülen görüşmeler hakkında da bilgi vererek, "Hem ikili ilişkilerimizle hem bakanlıklar ve diğer kamu kurumları nezdindeki girişimlerimizle belediyemizin ve şehrimizin ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir mesai harcıyoruz. Geçen günlerde mecliste aldığımız karar doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izinlerimizi aldık. İndere bölgesinde ulaşımla ilgili bir sorun var. Bu sorunu çözmek için 3 adet otobüsümüzü aldık. Geri kalan 7 otobüsümüz için de işlemlerimizi başlattık. 10 gün içerisinde kalan otobüsleri de temin edip sıfır otobüslerimizi İndere bölgesinde kullanmayı planlıyoruz. Bu konuda hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hem de diğer kurumlarla yoğun bir temasımız var" dedi.

İçme suyu konusunda bakanlık girişimleri
Tutdere, içme suyu konusunda yapılan temasları da şöyle aktararak, "İçme suyu konusunda Cumhurbaşkanı Adıyaman’a geldiğinde ziyareti sırasında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya hitaben bir mektup yazdım. Bu işin ne kadar kıymetli olduğunu ve çözümünün aciliyetini ilettim. Mektuplarımızı ulaştırdık, takipçisi olacağız. Hem milletvekilleri aracılığıyla hem de bizzat kendim konuyu takip ederek bu sorunun da bu kış nihayete ermesi için gayret göstereceğiz. Gelecek yaza bugünden hazırlanmamız gerekiyor. Halkımız somut adım bekliyor" şeklinde konuştu.

Hizmet binalarında sona gelindi
Tutdere, belediyenin devam eden büyük ölçekli projelerinin son durumu hakkında da bilgi vererek, belediye hizmet binası, nikah salonu, kültür merkezi, kesimhane ve halk ekmek tesislerinde çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Başkan Abdurrahman Tutdere yapımı devam eden parklara ilişkin, "Daha önce Adıyaman halkına müjdesini vermiş olduğumuz Adıyaman’ın en büyük parkı olan Atatürk Parkının ihale işlemleri tamamlandı, yüklenici firma işe başladı. İnşallah gelecek yılın Mayıs, Haziran ortalarında parkımızı tamamlamış olacağız. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a katkıları için şimdiden teşekkür ediyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yapacağı parkın da ihalesi tamamlandı. Onlar da 14 dönüm üzerine, içerisinde sosyal alanların olduğu çok büyük ve güzel bir parkı şehrimize kazandıracaklar. Buradan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle yapmış olduğumuz Sırrı Süreyya Önder Parkında sonlara doğru geldik. Az kaldı, kısa süre içerisinde tamamlamış olacağız. Yine kendi bütçemizle yapmış olduğumuz Bahçelievler, Siteler, Bahçecik başta olmak üzere mahallelerimizdeki büyük parklarımızda da çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Şu anda ağaç dikimi ve çimlenme işlemlerini yaptırıyoruz, ay sonunda tamamlanmış olacak" ifadelerine yer verdi.

Yozgat’ın Sorgun Belediyesi kardeş belediye oldu
Toplantıda Sorgun Belediyesi ile kardeş belediye protokolü görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Protokolle birlikte kültürden sosyal hizmetlere, teknik işbirliğinden ortak projelere kadar geniş bir yelpazede iş birlikleri yapılması hedefleniyor.
Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında, kardeş belediyecilik protokolünün yanı sıra belediyenin çeşitli birimlerini ilgilendiren idari ve teknik konular da ele alındı. İmar uygulamalarına dair düzenlemeler, bazı parsel ve yol planlamalarına ilişkin komisyon raporları, belediyeye ait hizmet alanlarının kullanımına yönelik planlamalar ve sosyal-kültürel hizmetlere ilişkin çalışma programları meclis tarafından değerlendirildi. Ayrıca 2025 yılına ait bazı idari yetkilendirmeler ile devam eden yatırımların süreç bilgilendirmeleri görüşülerek meclisin onayına sunuldu. Tüm gündemler, ilgili komisyon raporları doğrultusunda değerlendirilerek oy birliğiyle karara bağlandı.

Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi - 2026 Güncel Liste

TALİMATI EKREM İMAMOĞLU VERMİŞTİ…

MHP Dilovası Teşkilatı Ramazan’da Kapı Kapı Yardım Dağıttı

Gençlerden iftar sofralarına sıcak dokunuş

Başkan Kocaman İftar Sofrasında Buluştu

Gençler, “Mukaddes Emanetlere” sahip çıkıyor

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ YENİ AÇILAN BEYLİKBAĞI GÜZİDE'DE İLÇE PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI

Başkan Bıyık’tan ramazanda gönül ziyaretleri

Kent Konseyi’nden Anlamlı İftar: Farklı Görüşler Aynı Masada

Kartepeli Öğrencilerin Ramazan Yolculuğu

Kocaeli’de spor Büyükşehir’le hayat buluyor

Kandil ve Özel Günlerde Ne Dağıtılır? Kapsamlı Hayır Lokması Dağıtım Rehberi

Darıca’ya Dev Yatırım: Spor Köyü İçin İmzalar Ankara’da Atılıyor!

Gaziantep’te Ceza Yargılaması Süreçleri: Haklar, Sorumluluklar ve Savunma Stratejileri

Gebze Belediyesi Ampute Futbol, Türkiye Kupası’nda Yoluna Devam Ediyor

Darıca’da ramazan bereketi sokaklara taşıyor

“Bir Şehir Bir Sofra” üniversite öğrencilerini ağırladı

AKRA Gran Fondo Antalya’da pedallar ‘Yeşil Gelecek’ için dönecek

Çayırova Belediyesi, deplasmandan kazanarak döndü

Gebze ulaşımına Büyükşehir imzası

Ramazan, Gebze’de çocukların neşesiyle renkleniyor

İstanbul'un Hurdacısı: Güvenilir Hurda Alım Hizmetiniz

Askıda Pide Değil, " Dost Meclisi " Seferberliği

Türk Çam Balı Premium Lige Yükseliyor: 24 Aylık Ar-Ge Hamlesi Başlıyo

Gebzeli Gazeteci Ofisini Dünyaya Taşıdı: Dijital Göçebe Rehberi Yayında

GEBZE’DEN GAZZE’YE YARDIM TIRI

392 can, 1 Mart'ın yıl dönümünde dualarla anıldı

STK’ları Buluşturan İftar Gebze’de Gerçekleşti

Başkan Kocaman, Muhtarlarla İftar Sofrasında Buluştu

Büyükşehir, “O eski Ramazan’ları” yaşatıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.