Tarih: 19.01.2020 14:31

ADD'den 'Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri' semineri

Facebook Twitter Linked-in

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder ile günümüzün en büyük toplumsal sorunu olan "kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetleri" ile ilgili, ADD Gebze şubesinde seminer gerçekleştirdi.

Seminer de; Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi, İstanbul Sözleşmesi ve kadınlara toplumsal yararları, 6284 Sayılı Kanun' u, ve bu kanunun kadınlara sağladığı hakları, Türkiye’deki Kadına yönelik aile içi şiddet ve araştırma verileri (% 89 u hiçbir kuruma başvurmazken, sadece %11 ‘i polise başvurdukları görülmüştür). Kadına yönelik aile içi şiddet araştırmasında fiziksel yada cinsel şiddet gören kadınlar, şiddet gören ve cinayetlere kurban giden bir çok kadının devam eden hukuksal mücadelesini konuşuldu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

ADD Gebze şubesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kadınlarımızın şiddet ile mücadele konusunda, hukuki haklarının bilinmesi, önemi ve takibi aşamasında çok faydalı geçen seminerde bizlerle birlikte olan; Öncelikle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder 'e ,Kars -Ardahan-Igdir Derneği Kadın Kolllari Başkanı Birsen Arazlı ve yönetimine, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nurcan Çınar ve yönetimine, Yas-Der derneği başkanı ve yönetimine, Chp Darıca Kadın üyelerine, Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Osman Nuri Çiriş 'e, Başkanımız Nilgün Aydin 'a, Kadın Komisyonumuza, dernek üyelerimize ve tüm katılımcılara katılımları ve emekleri için çok teşekkür ederim...

Ayrıca Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunun sadece kadınları ilgilendiren, kadın özelinde bir konu olmadığı bilinciyle bugün bizlerle olan beylere çok teşekkür ediyoruz.”  

HABER MERKEZİ

e193635c-6554-4a36-84f9-b95b1397bfde.jpg

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —