Tarih: 23.02.2016 15:21

Aday öğretmenler için 6 günlük eğitim

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa 2016 yılında uygulamaya geçirilecek olan aday öğretmen yetiştirme süreci kapsamasında 2016 Şubat ataması ile göreve başlayacak aday öğretmenlere danışmanlık yapmak için seçilen öğretmenlere 'Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecinde Danışman Eğitimi' semineri dün başladı. Aday 546 öğretmen 1 Mart-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında okullarda stajları başlayacak. 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında da hizmet içi eğitime tabi tutulacaklar. 
19 Şubat’ta ilimize gelen aday öğretmenlere hangi danışman öğretmen tarafından yetiştirileceği ise 25 Şubat Perşembe günü belirlenecek. Öğretmen adayları 1 Mart’ta belirlenen okullarda eğitimleri başlayacak. 1 Temmuzda bitecek olan uygulamalı eğitimlerden sonra eylül ayına kadar da hizmet içi eğitim alacaklar.  8 grupta eğitim verilecek. 

ÇELİK: İYİ BİR USTANIN GÖREVİ ÇIRAĞINI İYİ YETİŞTİRİP KENDİNİ GEÇMESİNİ SAĞLAMAKTIR
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, "Mesleki tecrübesi ve bilgisi ile öne çıkmış öğretmenler bugün burada seminere aldık. Rehberlik ve danışman yapan öğretmen örnek teşkil eden rol model öğretmendir. Mesleki bilgi ve becerileriniz onlara örnek olacak. Çok iyi biliyoruz öğretmenlik üstün özellikleri olan bir sanat ve kutsal bir meslektir. Ve iyi bir ustanın görevi çırağını iyi 
yetiştirip kendini geçmesini sağlamaktır. İnsan insanın gölgesinde yetişir. Öğretmen de öğretmenin gölgesinde yetişir. Onlara önce sınıf içi ve sınıf dışın davranmaları gerekenleri öğretmelisiniz. Burada alacağınız seminer yetiştireceğini öğretmenlere birer model olacaktır.  Yolumuz çağdaş, ufku açık sorumluluk duygusu yüksek gençleri yetiştirmek sizlerin öncelikli görevleri olacaktır. Doğum ve hastalık olabileceğini düşünerek aday öğretmenlerimizi yetiştirecek iki katı danışman öğretmen görevlendirdik. Burada seçilmiş öğretmenlerimiz İzmit, Gebze, Darıca, Körfez Karamürsel, Kartepe, Karamürsel 22-27 Şubat tarihleri arasında devam edecek 'Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri'ne il genelinde toplam 1478 danışman öğretmen katılacaktır" dedi. 

ALTUNEL: İÇİNİZDEKİ SEVGİYİ ONLARA TAŞIYIN
Milli Eğitim Bakanlığı Hayata Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ise "Bugün mesleğe yeni başlayacak öğretmenler için önemli bir şans. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği öğretmek önemli bir görevdir. Sevgili hocalarımız size emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, mesleğinin baharında ve gözlerinde ki ışıkla eminim öğretmen olmanın sevinciyle yanınıza gelecektir. Dolayısıyla içinizdeki sevgiyi onlara aşılamalısınız. Aksi takdirde onların sınıfa ümitsiz, bezgin ve yorgun girmelerine sebebi olacağınızı zannediyorum. Bu sebeple ki onlara sevginizi ve inancınızı aktarmalısınız. Sizlerin de bu isteği seve seve yapacağınıza inanıyorum" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —