• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Adana Valiliğinden 'Prof. Dr. Haluk Savaş' açıklaması

Adana Valiliği, “yurt dışında kanser tedavisi olmak isteyen KHK ile görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Asuman Savaş'ın pasaport başvurusu mahkeme kararına rağmen reddedildi” şeklindeki haberle ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 15.05.2019 16:23:00 0
Adana Valiliğinden

Adana Valiliği, “yurt dışında kanser tedavisi olmak isteyen KHK ile görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Asuman Savaş'ın pasaport başvurusu mahkeme kararına rağmen reddedildi” şeklindeki haberle ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan söz konusu haberlerin ardından bilgi verme gereği duyulduğu belirtildi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne, 13 Mayıs 2019'da pasaport almak için müracaatta bulunan Savaş ve eşi Doç. Dr. Esen Savaş'ın talebiyle ilgili araştırma yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Araştırma neticesinde, kişilerin Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlileri iken FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında 1 Eylül 2016 tarihli 672 sayılı KHK ile kamu görevinden ihraç edildikleri, KHK ile kamu görevinden ihraç edilmeleri nedeniyle 6749 Sayılı Kanunun 5. maddesi gereğince pasaportlarının Gaziantep'te iptal edildiği, ayrıca kamu görevinden ihraç kararına karşı yapılan müracaatın Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından reddedildiği yönünde kişinin beyanının mevcut olduğu anlaşılmıştır. İlgili şahıs, 13 Mayıs 2019'da ilimiz İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne müracaatında kanser hastası olduğunu, Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinden beraat kararı aldığını, kendi imkanları ile yurt dışına gidip tedavi olması gerektiğini belirterek, kendisi ve kendisine tedavisi süresince refakat etmek üzere eşi Doç. Dr. Esen Savaş için pasaport talebinde bulunmuştur. Bunun yanı sıra söz konusu beraat kararına karşı da Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istinaf yoluna başvurulmuştur."

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personelinin, KHK ile kamu görevinden ihraç edilenlerin pasaport almalarıyla ilgili yasal düzenlemeler hakkında Savaş'ı bilgilendirdiği aktarılan açıklamada, "Prof. Dr. Haluk Asuman Savaş, aynı gün İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne davet edilerek sağlık durumu ile ilgili bilgi ve belgeler kendisinden talep edilmiştir. Söz konusu şahsın hukuki durumu, rahatsızlığı, alınan belgeler ve talebi, son 20 yılda zaruri hallerde istisnai bir durum olarak sadece birkaç kişi için kullanılan yetki kapsamında değerlendirilmek üzere İçişleri Bakanlığına dün gönderilmiş olup, bakanlığımızın yapacağı değerlendirmeye göre işlem tesis edilecektir." ifadesi kullanıldı.

A A

Ağrı’da kazada kaldırıma çarpan araç takla attı: 2 yaralı

İmren Alaçatıspor, Balçova Termalspor evinde mağlup

Sokak kedisine üşümesin diye kestane kazanının yanında bakıyor

Zigana’da roller değişti: Yenisinden geçiliyor, eskisinde eğleniliyor

AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: "AJet ve Türk Hava Yolları sadece birer havayolu şirketi değil, aynı zamanda Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü^"

Özhan Çıvgın: "Son anlarda kontrolü kaybettik"

Hasan Dağı’na tırmanan 2 üniversite öğrencisi dağda mahsur kaldı

Siirt’te yol bakım seferberliği

Kurtalan’da maddi hasarlı kaza

Turşuların başrol oyuncusu lahananın hasadına devam ediliyor

Çeşme Belediyespor, Özderespor deplasmanından puansız döndü

AK Parti Karesi’den mahalle buluşması

Muş’ta firari hükümlü yakalandı

Adana’da motosiklet kazası: 1 ölü

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç devam ediyor)

KYK’lı öğrencilerden ve derneklerden yangın sonrası Marmaris’e can suyu

Başkan Özel’den Durbay için taziye mesajı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti

Tokat’ta otomobil traktörle çarpıştı: 4 yaralı

Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Kocaelispor: 1 (Maç sonucu)

Türkeli’nde sahil yolu ulaşıma açıldı

"Eşime neden baktın" diyen genci öldüren zanlı tutuklandı

Yozgat’ta meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mağaralar boşaldı, silahlar yakıldı, yakılıyor"

Park halindeki araçlara çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 ölü, 1 ağır yaralı

13’ü çocuk 29 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

1 kişinin öldüğü esnaf kavgasında 4 kişi gözaltına alındı

Posof Belediyesi’nden yolda kalan tır şoförlerine sıcak çorba

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybett

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Denizli’ye geliyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.