• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,18% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5985,17% 0,51
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Adalet Bakanlığı, ABD'ye yeni FETÖ belgeleri gönderdi

Adalet Bakanlığı, örgütün sivil imamı Hakan Çiçek'in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le doğrudan görüştüğünü ortaya koyan yeni delilleri ABD'ye gönderdi.

ASAYİŞ 30.06.2018 15:57:00 0
Adalet Bakanlığı, ABD

Kırklareli'nde Adalet Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sivil imamlarından Hakan Çiçek'in, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'le darbe girişiminin yaşandığı gün ve öncesinde doğrudan görüştüğünü ortaya koyan yeni delilleri ABD'ye gönderdi.

Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan ve örgütün sivil imamlarından Kemal Batmaz ile Hakan Çiçek'e ait olduğu belirlenen cep telefonlarında darbe girişiminin emir ve talimatının FETÖ elebaşı Gülen tarafından verildiğine yönelik yeni delillere ulaşıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen yeni delillere göre, darbenin planlayıcılarından olan Çiçek, "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesi aracılığıyla Gülen'le, cep telefonundan çeşitli programlarla doğrudan görüştü.

"ECZACI ABDİ"NİN KİMLİĞİNE ULAŞILDI

Yapılan incelemeler sonrasında "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesinin de gerçek kimliğine ulaşıldı.

Çiçek, darbe hazırlıkları çerçevesinde ABD'de bulunduğu 23 Haziran 2016'da "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesine, "Öğlen görüşme olur mu, H. ile" şeklinde mesaj gönderdi. Çiçek, aynı gün Fetullah Gülen'le görüştü.

Sivil imam Çiçek ile "Eczacı Abdi" kod isimli örgüt üyesi arasındaki görüşme içeriklerine göre, terörist başı Gülen, darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016 günü saat 20.00'den itibaren sürekli bilgilendirildi. Gülen, darbe girişimine yönelik talimatları da aktardı.

YENİ BİR BAĞLANTI DEŞİFRE EDİLDİ

Çiçek'in, Pensilvanya'da Gülen'le birlikte yaşayan ve telefonuna "Hkn Ada Avukat" olarak kaydettiği başka bir kişiyle daha iletişim kurduğu belirlendi. 

Görüşmeler, teknik takibe takılmamak için internet tabanlı uygulamalardan gerçekleşti.

Sivil imam Kemal Batmaz'ın ise örgütün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım'ın davet mektubu üzerine 11-13 Temmuz 2016'da ABD'de bulunduğu tespit edildi. Böylece, davet mektubunun, Batmaz'ın gerçek ziyaret amacını gizlemek amacıyla gönderildiği de ortaya konuldu. 

Öte yandan Batmaz'ın kullandığı e-mail adreslerinin de yer aldığı teknik bilgiler ele geçirildi.

İADE TALEBİ TEKRARLANDI

Adalet Bakanlığı, FETÖ elebaşı Gülen'in darbe girişiminin emrini verdiğini ve yönettiğini ortaya çıkaran yeni delilleri ABD Adalet Bakanlığına gönderdi. 

Bakanlık, ABD Adalet Bakanlığı ile Çiçek'in Gülen'le görüşmelerini, Batmaz'ın bağlantılarını tamamen ortaya çıkaran söz konusu yeni delilleri paylaştı.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD Adalet Bakanlığına gönderilen yazıda, Türkiye'nin terörist başı Gülen'e yönelik iade talebi tekrarlandı.

Yazıda, "Türk adli makamlarının tespitleriyle Gülen'in 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsündeki rolü hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde ortaya konulmuştur. Bu nedenle iki ülke arasında yürürlükte olan 'Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması'nda belirtilen bütün şartları ziyadesiyle karşılayan iade taleplerimizin bir an evvel ülkeniz adli makamına tevdiini ve iadeye ilişkin yargısal sürecin başlatılmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kayseri’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan alkollü sürücü alkometreyi üflemek için direndi

Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi

Kazaya karışan alkollü sürücünün savunması: "Hastamız vardı, biraz acil hareket etmemiz gerekiyordu"

Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer

Şanlıurfa’da bir kişi otomobilini ateşe verdi

Erzurum’da bir kişi baltayla ağır şekilde yaralandı

Bursa’da kavşakta feci kaza: 1 ağır yaralı

Zonguldak’ta alevler geceyi aydınlattı, itfaiye papağanı yangın ortasından kurtardı

Kırklareli’de uyuşturucu operasyonu: 13 gözaltı

Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını tamamladı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 3 yaralı

Rigoberto Rivas: "İlk yarıyı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"

Hrvoje Smolcic: "Bence iyi iş çıkardık"

Daniel Agyei: "Ligin en formda takımlarından biriyiz"

Başkan Özlü sahada: 23 Nisan Parkı Kütüphanesi açılışa hazır

Vatandaşın en acı gününde yanlarında oldular

Teksas’tan Bursaspor taraftarına net mesaj!

Başakşehir’de ayakkabı imalathanesindeki yangın söndürüldü

Denizli İdmanyurdu ilk yarının son maçına hazır

Bahamalar, Kosova’yı tanıyan 121. ülke oldu

Alaattin Gülerce: "Kupa maçından sonra yol haritamızı belirleyeceğiz"

Cizre’deki lisede taciz iddiası: Öğretmen gözaltında

Okulda rahatsızlanan 23 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Selçuk İnan: "23 puan çok iyi puan"

Kazada savrulan otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı: 4 yaralı

Ordu’da iki katlı ahşap evde yangın

Muş’ta jandarmadan öğrencilere kişisel güvenlik ve güvenli internet eğitimi

Üçüncü kattan ikinci katın balkonuna düşen çocuk ağır yaralandı

Konya’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.