Tarih: 20.05.2014 10:10

“Acilen sağlık personeli alınmalı”

Facebook Twitter Linked-in

Burada incelemelerde bulunan Çeker acilen personel alınmasını istedi. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, İzmit İlce Temsilcisi Uğur Köksal, İş Yeri Baş Temsilcisi Burcu Görüş ile birlikte sendikalardan ve çalışma hayatından sorumlu Başhekimi Yardımcısı Porf. Dr. Faruk Erdemi makamında ziyaret etti. Şube Başkanı Çeker, Kurumda görev yapan sağlık çalışanlarının sendikaya iletmiş oldukları sorunları  Porf. Dr. Erdem aktardı. Görüşmeden her iki taraf da memnun kaldı. Porf. Dr. Faruk Erdem ziyaret için Çeker ve Heyetine teşekkür etti. 

 

 Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Başkanı Çeker; “Kurumda görev yapan Sağlık çalışanlarının sendikamıza iletmiş oldukları sorunları başlıklar halinde  sendikalardan ve çalışma hayatından sorumlu Başhekim Yardımcısı Porf. Dr. Erdem ilettik. Dedi. Çeker; Sorunların öncelik sırasına göre çözülmesi talebinde bulunduk. Kurumda iş yükü her gecen gün artmaktadır. Mevcut personelle artan iş yükünü karşılamak mümkün değildir, diyen Çeker; Acilen sağlık personeli alımına gidilmelidir.” Dedi.

 

Çeker; “Kurumda yaklaşık olarak 45 adet hasta bakıcı kadrosunda personel bulunmaktadır. Bu personel genelde rektörlüğe bağlı faaliyet gösteren kurumlarda idari kesimlerde görev yapmaktadır. Diyen Çeker; Hasta bakıcı kadrolarındaki personel veri hazırlama kadrosuna geçirilmeli, hastabakıcı kadrolarına hemşire alınmalıdır. Dedi. Çeker; Bu şekilde hemşire açığının giderilmesine katkı sağlanmış olunur.

 

Kurum personel hastalandığında istediği yerde muayene olma hakkı vardır. Muayene olduğu kurumda hekimin düzenlemiş olduğu istirahat raporlarına yasa ve yönetmenlikler çerçevesinde işlem tesis edilmelidir. Diyen Çeker;  Aykırı bir işlem çalışma barışını zedeleyeceği gibi personelde kurum yönetimine karşı güven bunalımı yaratır.” Dedi.

 

Personel sorunu çözmeye çalışıyor!

 

Şube Başkanı Ömer Çeker; Mesai dışı ve nöbet usulü çalışmalarda personel işe gidiş gelişlerde servis sıkıntısı çekmektedir. Personel kendi imkanları ile sorunu çözmeye çalışmaktadır. Diyen Çeker; Buda personeli sıkıntıya sokmaktadır. Buna çözüm bulunması gerektiğini mesai dışı çalışmada personelde gönüllülük esası aranması gerektiğini hususlarını Porf. Dr. Erdem ilettiklerini söyleyen Çeker; Sorunların öncelik sırasına göre çözüleceği İnancındayım.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —