Tarih: 09.01.2018 15:53

‘Acil Durum Masa Başı’ tatbikatı

Facebook Twitter Linked-in

Kırklareli Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) faaliyetleri kapsamında, "Hastane Afet ve Acil Durum Planı Masa Başı Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Yapılan tatbikata dair hastaneden yapılan açıklamada, "İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, merkezimizin tıbbi ve fiziki kapasite ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği test edildi. Tatbikata İl Sağlık Müdürlüğü'nden Acil Sağlık Hizmetleri Birim Uzmanı Mesut Keskin ve Acil Tıp Teknisyeni İnci Can gözlemci olarak katılırken, Başhekim Dr. Hüseyin Topcuoğlu, İdari Mali İşler Müdürü Yunus Taşpınar ve hastane afet yönetiminde görev yapan diğer personel ile HAP planında görevlendirilen birim sorumluları katıldı" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Hastane Afet ve Acil Durum Planı Masa Başı tatbikatında, merkezimiz bodrum katında gaz sıkışması sonucu oluşan patlama ve ardından çıkan yangın sırasında hasta ve çalışanların güvenli transferi, bilgilendirilmesi, koruma, kurtarma söndürme ve ilk yardım ekiplerinin organizasyonu ile kurumlar arası koordinasyon konusu işlendi" şeklinde bilgi verildi.

Tatbikat ile ilgili konuşan Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Topcuoğlu, "Tüm Sağlık Kurumlarında, olabilecek afet ve acil durumlarda hazırlıklı olunması büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple merkezimizde belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Oldukça başarılı ve öğretici geçen masa başı tatbikatta görev alan ekip arkadaşlarıma ve İl Sağlık Müdürlüğü gözlemcilerine teşekkür ederim" dedi.

Gözlem ekibinin tatbikat hakkındaki değerlendirmelerinden sonra "HAP Masa Başı Tatbikatı" sona erdi.

Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ‘Acil Durum Masa Başı’ tatbikatı

Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ‘Acil Durum Masa Başı’ tatbikatı

Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ‘Acil Durum Masa Başı’ tatbikatı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —