Tarih: 11.09.2017 11:16

ABD'de yağma başladı

Facebook Twitter Linked-in

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan ve kuzey batıya doğru ilerleyen Irma kasırgası sebebiyle endişeye yol açan 'yağmalama' olayı başladı.

Mağaza ve evlerin yağmalama görüntüleri kameralara yansıdı.

Hırsızlığı önlemek için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ancak alınan önlemler işe yaramadı, polis 10'dan fazla yağmacıyı Miami'de gözaltına aldı.

Florida eyaletininin güney kıyılarını dün saatte 210 kilometre hızla 4'üncü kategoride vuran Irma kasırgasının şiddeti, kuzey batıya doğru ilerledikçe önce 3'üncü, sonra 2'nci kategoriye düştü.

Geçtiği yerlerlerde büyük hasara, su baskını ve sele yol açan kasırga nedeniyle yaklaşık 4 milyon ev ve iş yerinin elektriği kesildi.

ABD'de 3, Karayipler'de 28 kişi hayatını kaybetti

Yetkililer, Irma kasırgası nedeniyle üç kişinin öldüğünü açıklamıştı. Kasırga, ABD'ye ulaşmadan önce Karayipler'de 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Tarihin en büyük tahliyesi

Irma kasırgasının ülke tarihin en büyük tahliyesine yol açtığı açıklanmış, Florida eyaletinde nüfusun yaklaşık üçte biri (6,5 milyon kişi) için zorunlu tahliye kararı alınmıştı. Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde de kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —