ABD bakanı Türkiye yolundayken, terör örgütüne konvoylar kalktı

ABD bakanı Türkiye yolundayken, terör örgütüne konvoylar kalktı

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Türkiye'ye gelmek için uçakta olduğu saatlerde Amerikan yönetiminin YPG'ye en büyük askeri yardımlardan birini yaptığı ortaya çıktı.

ABD yönetimi Türkiye'nin eleştirilerine rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yaptığı silah ve zırhlı araç yardımına hız kesmeden devam ediyor. ABD'den Suriye'deki YPG'ye yapılan son büyük teslimat 29 Mart Çarşamba günü gerçekleşti. İşin ilginç tarafı yapılan sevkiyat 'dostluğumuz güçlenecek' mesajı vermek için Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un uçağının yolda olduğu saatlerde yapıldı.

ERBİL'DEN ROJOVA'YA

Kuzey Irak'taki Erbil şehrine indirildiği belirtilen askeri malzemeler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKYB) kontrol ettiği Semalka Sınır Kapısı'ndan YPG'nin hakim olduğu Suriye'deki Rojava'ya geçirildi. ABD, şimdiye kadar YPG'ye yaptığı tüm sevkiyatlar için aynı yolu kullanıyor. Erbil'e geldiği belirtilen silahlar, IKYB plakası takan TIR'ların oluşturduğu konvoyla taşındı.

ABD ASKERLERİ ESKORT ETTİ

TIR'larla ağır silah, mühimmat, istihkam malzemesi, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı iş makineleri ve kamyon taşınan askeri konvoya ABD askerlerinin eskort ettiği öğrenildi. Savunma uzmanları Rakka operasyonuna hazırlık kapsamında gönderilen askeri yardımlarla YPG'nin oldukça ciddi ve sofistike bir silah ile zırhlı araç envanterine sahip olduğunu belirtiyor.

ABD'NİN GÖZDE ZIRHLI ARACI HUMVEE'LER KULLANILDI

Konvoyla ABD'nin gözde zırhlı personel taşıyıcısı Humvee'ler ile bölgede nadir görülen mayına dayanıklı, pusuya karşı etkin koruma sağlayan 4x4 Oshkosh M-ATV zırhlı personel taşıyıcılar da gönderildi. Zırhlı Oshkosh M-ATV, tam teçhizatlı 5 askeri personel (4+1 Nişancı) taşıyor. Yol kenarına yerleştirilen bombalara karşı içinde bulunan personeli korumak için 'V' şeklinde gövdeye sahip.



UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

Edirne’de dairede çıkan yangın çatıya sıçradı

ABD’de havaalanına iniş yapan özel jet düştü

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu üyeliğine seçildi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.