Tarih: 24.12.2011 14:28

9 Milyon Yeşil Kartlı SGK'lı oluyor

Facebook Twitter Linked-in

SGK Başkanlığında, Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sınavında başarılı olan adayların atama tercihlerinin alındığı bir tören düzenlendi.Acar, törende yaptığı konuşmada, 74 milyon vatandaşa doğumdan ölüme kadar hizmet veren SGK’nın Türkiye’nin en önemli kurumu olduğunu belirtti. Acar, SGK bütçesinin Türkiye merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık yüzde 42’sini oluşturduğuna işaret etti.

 

 

1 MİLYON KİŞİ KAYIT ALTINDA

 

Göreve başlayacak 400 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısının kayıt dışıyla mücadele edeceğini ifade eden Acar, "Türkiye, kayıt dışı sorunun çözdüğü anda sosyal güvenlik açıkları tamamen ortadan kalkacak. 26 milyar TL ilave bir kaynağın SGK’ya aktarılacağı, daha sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin kurulacağı bir dönemi yaşamamız mümkün" diye konuştu.Acar, 2008’den bugüne kadar kayıt dışıyla mücadele kapsamında yaklaşık 1 milyon kişinin ve 60 milyon işletmenin kayıt altına alındığını vurguladı.

 

 

YEŞİL KARTLILARA SGK DÖNEMİ

 

SGK Başkanı Acar, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren 9,1 milyon yeşil kartlının genel sağlık sigortalısı olarak SGK’nın bünyesine katılacağını söyledi. 5510 sayılı Kanun’un norm ve standart birliğinin sağlanmasını amaçladığını anlatan Acar, yasayla ayrıca nüfusun tamamının genel sağlık sigortası uygulamasına geçirilmesinin hedeflendiğine işaret etti. Acar, "74 milyon insanımız genel sağlık sigortası şemsiyesi altına girmiş olacak. Bu, insanlar doğar doğmaz devletin sağlık şemsiyesi altına girmiş demektir" dedi.

 

 

72 MİLYON KİŞİ SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINDA

 

Türkiye’deki 62,9 milyon kişinin bugün itibariyle sosyal güvenlik kapsamında olduğuna işaret eden Acar, bunların SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı mensuplarıyla bakmakla yükümlü olduğu kişiler olduğunu dile getirdi. 1 Ocak 2012’den itibaren yeşil kartlıların da SGK’ya gelmesiyle toplam 72 milyon kişinin genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alınağına dikkati çeken Acar, yeşil kartlı diye tabir edilenlerin içinde yaşlılık aylığı alan 1 milyon 342 bin kişiyle geçici köy korucusu olan 74 bin 159 kişinin de yer aldığını belirtti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —