Tarih: 31.07.2012 12:18

883 esnafa yer tahsis edildi!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi tarafından, Pazar Yerleri ve Seyyar Esnaf Yönetmeliğine istinaden Belediye Encümenince 883 esnafa yer tahsisi yapıldı. Zabıta Müdürü Muhammet Ergin yer tahsisi yapılan 883 esnafın İzmit’te kurulan 18 semt pazarında tezgah açabileceğini söyledi. 

 

 

 

 

Ergin, yer tahsislerine itirazların bir ay içinde müdürlüklerine yapılması gerektiğini belirterek” Yer tahsisi olmadan semt pazarlarında tezgah açan esnaflar da en geç bir ay içinde yönetmelikte belirtilen evrakları tam olarak Zabıta Müdürlüğümüze teslim ederek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu süre içinde başvurmayanlar pazarlarda tezgah açamayacaklardır” dedi.

 

 

 

Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, Belediye Encümen kararlarının üyelerini bilgilendirmesi için Pazarcılar Odası’na da iletildiğini ifade etti. Ergin, pazarları standart hale getirmek istediklerini de kaydederek” Bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 12 Temmuz tarihinde Resmi Gazetede de yayınlanan bir yönetmeliği var. Bundan böyle bütün pazarlarda bu yönetmelikler uygulanacaktır” şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —