Tarih: 26.01.2012 10:24

8 ilçede MOBESE ihalesi yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Gebze'de sistem kapsamında 58 kamera olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kentte toplam 240 kameranın bulunduğunu ve şu anda MOBESE sistemine bağlı tek bir merkezden caddeleri, sokakları, kamuya açık alanları izleme imkanı sunduğunu bildirdi. 

 

 

 

Şu anki yapı içerisinde İzmit'te 136, Derince'de 21, Körfez'de 22, Gebze'de ise 58 kameranın fiilen çalıştığını kaydeden Topaca: "MOBESE çalışması daha bitmedi. Dilovası, Darıca, Çayırova, Gölcük, Başiskele, Karamürsel, Kandıra ve Kartepe ilçelerinde MOBESE'nin kurulması için ileri ki günlerde ihale düzenleyeceğiz. Daha önce bu ilçeler için ihale yapıldı, ancak teknik sebeplerden dolayı iptal edildi.

 

 

Önümüzdeki dönemde de bu ilçelerimizde de MOBESE devreye geçtikten sonra da il genelindeki bütün cadde ve sokaklarda yer alan olayları tek bir merkezden takip edeceğiz. Tüm ilimizde bu yapıyı kurduğumuzda bunun etkilerini vatandaşımız da çok hissedecektir. Daha huzurlu, daha güvenli bir kent için MOBESE'nin tüm Kocaeli sınırları içerisinde yaygınlaşmasını gerekli görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —