8 bin asker Münbiç sınırında

8 bin asker Münbiç sınırında

ABD’nin Suriye’den asker çekme kararı üzerine Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonu bekleten Türkiye, batıdaki Münbiç için düğmeye bastı. Cumartesi gecesi 8 binden fazla Mehmetçik ve ÖSO askeri, PKK işgali altındaki ilçeye sevk edildi.

 

Münbiç cephesinde büyük hareketlilik yaşanıyor. Sacir bölgesine cumartesi akşam saatlerinde başlayan sevkiyat kapsamında 8 binden fazla Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, hududun sıfır noktasına intikal etti.

Akşamın ilk saatlerinde başlayan sevkiyat pazar günü sabahın ilk ışıklarına dek sürdü. Çeşitli birliklerden gönderilen 200 araçlık konvoy Karkamış’tan Cerablus’a, Kilis’ten Azez’e aynı saatlerde geçti. TSK’ya ek olarak 60 araçlık ÖSO konvoyu da sınır hattına gönderildi. ÖSO’ya bağlı 1. Kolordu harekâta hazır durumda bölgede konuşlandırılırken Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonlarına katılan 2 binden fazla özel kuvvet askeri de Münbiç kırsalına geçiş yaptı. Sevkiyat esnasında ve sonraki saatlerde bölge genelinde Türk savaş uçakları, İHA ve SİHA’lar hava kalkanı oluşturdu.

BİRLİKLER HAREKÂTA HAZIR

Gece yapılan büyük sevkiyat kapsamında Fırat Kalkanı bölgesinin Münbiç’e bakan sınır kesimlerine gönderilen askerler Sacir, Kırata, Avn Dadad, Bulduk gibi noktalara yerleştirildi. Birliklerden tüm mobil telefonlar başta olmak üzere elektronik cihazlar toplandı. Harekât için hazırlıkların tamamlandığını belirten ÖSO komutanları, güney ve kuzeyden başlayarak terör işgalindeki Münbiç’i yeniden özgürlüğüne kavuşturmak için sabırsızlandıklarını söylüyor.

Münbiç’e ortalama 12 kilometre mesafedeki alanlara yerleşen birliklerin ilk hedefleri arasında, PKK’nın güneyden Esed rejimiyle bağlantısının kesilmesi ve Halep-Tel Rıfat irtibatının koparılması geliyor. Nitekim büyük panik içindeki teröristlerden taciz atışları da dün Tel Rıfat yönünden geldi. Kasaba kırsalında bir de havaalanının bulunduğu Minnığ bölgesinden muhaliflere 2 füze fırlatan PKK, Kelcibrin köyünde baba Mecid Ahmed Safva ve oğlu Beşir Safva’nın ölümüne sebep oldu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK



Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.