Tarih: 12.10.2012 13:35

7'den 70'e çevre bilinci aşılanıyor!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmalarına destek olanlar kazanıyor. Belediye’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar için kentin çeşitli yerlerine pil ve kullanılmış yağlar için atık makinaları konuldu.

 

 

Yetkililer, atık yağ pil makinalarından Alikahya Hizmet Binası, Yahya Kaptan Hanımeli Kurs Merkezi, Çukurbağ Kurs Merkezi, İzmek, Yenidoğan Kurs Merkezi, Bahçesaray Evleri, Kentsa Sitesi,Umutkent, Qutlet Center, Kaymakamlık binası ve Belsa’ya konulduğunu, vatandaşların ellerindeki kullanılmış pil ve yağları bu makinalara atabileceklerini söylediler. 

 

 

Atık makinalarına yağ ve pil koyanlar puan kazanıyorlar. Kazandıkları puan karşılığında da İzmit Belediyesi tarafından bu kişilere, sinema, tiyatro bileti, kitap ve fidan hediye ediliyor. Şimdiye kadar 80 adet sinema bileti, 82 adet tiyatro bileti, 400 adet hikaye kitabı ve 75 adet fidan dağıtıldığı açıklandı.

 

 

Bu arada Yahya Kaptan İlköğretim Okulu 4-F sınıfı öğrencisi Gamze Burcu Özer de 400 adet pil ve 5 litre bitkisel atık yağ karşılığında çok sayıda hikâye kitabı kazandı. Özer, duyarlı her kesin geri dönüşüm çalışmalarına destek olması gerektiğini söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —