7 yaşındaki motosikletçinin hedefi dünya şampiyonluğu

7 yaşındaki motosikletçinin hedefi dünya şampiyonluğu

Kocaeli'de babasını örnek alarak motokrosçu olmaya karar veren 7 yaşındaki Ahmet Hasan Yıldız, pes etmeden hazırlandığı Türkiye Motokors Şampiyonası'nın 5. ayak yarışlarında 50 cc sınıfında ter döktü ve Türkiye şampiyonu oldu.

Oğlunun başarısıyla gurur duyan enduro yarışçısı Sezgin Yıldız, "İyi çalıştı. Katıldığı bütün yarışları düşmeden bitirdi" dedi.
İzmit Akmeşe'de ikamet eden 7 yaşındaki Ahmet Hasan Yıldız, enduro yarışçısı babası Sezgin Yıldız'ı örnek alarak, 4 yaşında motosiklet kullanmaya başladı. Motokrosçu olmaya karar veren minik sporcu, babasının destekleriyle kısa sürede büyük yol kat etti. Akmeşe'ye kazandırılan Süper Enduro Yarış Parkuru'nda babasının gözetiminde sık sık antrenman yapan Ahmet Hasan Yıldız, bu yıl şampiyonalara katılmaya başladı.
Ahmet Hasan'ın ilk kez katılacağı Türkiye Motokors Şampiyonası'nın 1. ayak yarışlarında 50 cc grubu olumsuz hava şartları muhalefetiyle iptal edildi. Hedefinden vazgeçmeyen sporcu, şansını 10-11 Haziran'da Balıkesir Gönen'de düzenlenen 2. ayak yarışlarında denedi. 50 cc grubunda ter döken Yıldız, 2 gün süren yarışların ilk etabında 3., ikinci etabında 1. oldu. Başarı yolcuğuna 16-17 Eylül'de İstanbul Çatalca'da gerçekleştirilen 3. ayak yarışlarına katılarak devam eden Ahmet Hasan Yıldız, burada her iki yarışta da 1. oldu. İyi hazırlanarak 4-5 Kasım'da yine Gönen'de düzenlenen 4. ayak yarışlarına da katılan minik sporcu, 50 ccde ter döktü ve rakiplerini geride bırakarak 2. oldu.

Türkiye şampiyonu oldu
Ahmet Hasan'ın son katıldığı yarış ise 25-26 Kasım'da Afyonkarahisar'da düzenlendi. Ahmet Hasan, büyük emeklerle hazırlandığı Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. ayak final yarışlarında 50 cc sınıfında 1. oldu. 7 yaşında Türkiye şampiyonu ünvanını kazanan sporcunun en büyük hedefi ise dünya şampiyonu olmak.

Ahmet Hasan Yıldız: "Çok çalıştım"
Gurur duyduğunu söyleyen Ahmet Hasan Yıldız, "Şampiyon olunca çok gururlandım. Çok çalıştım. Bayağı çamurlu bir alandı son yarışım. Şampiyon olduğumu duyunca çok sevindim" dedi. Minik sporcu hedefinin ise dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Sezgin Yıldız: "Doğal bir yeteneği var"
Ahmet Hasan'ın fırın işletmecisi babası Sezgin Yıldız ise kendisinin de yarışçı olduğunu ve çeşitli kategorilerde birinciliklerinin olduğunu belirtti. Oğluna çok destek verdiğini kaydeden Yıldız, "Onunla beraber yarışlara katıldık. O yarıştı, bizde destek verdik. Motokros sahalarında yarıştılar. Ben enduro yarışçısıydım. Oğlum iyi performanslar gösterdi. Bu yıl ilk defa yarışlara giriyor. Onu parkurda hazırladık. Onun da doğal bir yeteneği var, onu hissettik. Refleksleri düzdün, sürati gayet yerinde" diye konuştu.

"Şampiyonluğunu ilan etti"
Sezgin Yıldız, Ahmet Hasan'ın ilk kez katılacağı yarışın aslında Afyonkarahisar'da düzenleneceği ancak hava muhalefeti dolayısıyla 50 cc sınıfının iptal edildiğini ifade etti. Bunun üzerine Balıkesir Gönen'de düzenlene yarışlara katıldıklarını dile getiren Yıldız, "Ardından 2. yarışa Gönen'e gittik. İlk startını aslında Gönen'deki yarışta aldı. Bu yarışlar iki ayaklı oluyor. Cumartesi bir, pazar da bir yarış oluyor. Cumartesi günü düzenlenen yarışta ilk start heyecanıyla 3. geldi. Pazar günü düzenlenen yarışta 1. oldu. Gönen'deki yarışta genel klasmanda 2. oldu. Ardından Çatalca yarışı oldu 3. ayak. Orada 2 yarışta da 1. geldi. Tekrar Gönen'de yarış oldu, 4. ayak yarışı. Oradaki yarışlarda 2. geldi. Orada da aslında çok formdaydı. Ahmet bu süreçte çok iyi antrenmanlar yaptı, formda bir yarışçıydı. Oraya da çok formda gitti. Yarış tecrübesi rakiplerine göre azdı. Balkan'da yarışan rakipleri vardı. 1'er saniye ile 2. oldu. Son yarış Afyonkarahisar'da tayin edildi geçtiğimiz hafta sonu. Orada hava şartları çok ağırdı. Rakipleriyle puanları yakındı ama oğlumun puan avantajı oldu. Orada yapılan tek yarışta zemine rağmen 1. oldu ve şampiyonluğunu ilan etti" ifadelerini kullandı.

"Katıldığı bütün yarışları düşmeden bitirdi"
Motosiklet kullanmayı çok sevdiğini vurgulayan Sezgin Yıldız, "İki teker sevdamız var. Bende yıllardır motosiklete biniyorum. Yarışlara katıldım. Heyecanı, dostluk ortamları çok kıymetli. Güzel insanlarla tanıştık. Ahmet'te aynı şekilde" şeklinde konuştu.
Ahmet Hasan'ın verdiği emeğin karşılığını aldığını söyleyen Yıldız, "İyi çalıştı. Bir özelliği de şu; katıldığı bütün yarışları düşmeden bitirdi. Sürüş kalitesi var, onu fark ettik" açıklamasında bulundu.

aw087256-10.jpg



UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

Edirne’de dairede çıkan yangın çatıya sıçradı

ABD’de havaalanına iniş yapan özel jet düştü

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu üyeliğine seçildi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.