Tarih: 03.11.2016 09:55

7 BİN ÖĞRENCİ 'ULUSAL BİR GURUR MESELESİ' İÇİN TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

 

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington yakınlarındaki bir parkta öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 7 bin kişi en geniş katılımlı haka dansı rekorunu kırmak için toplandı.

REKOR FRANSA'YA AİT

Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maori'lerin savaş dansı olan haka, Yeni Zelanda kültürünün çok önemli bir parçası olarak kabul ediliyor. En geniş katılımlı haka dansı rekoru şu anda Fransa'ya ait. 2004'te Fransız ragbi kulübü CA Brive Correze Limousin'e ait stadyumda 4028 kişi haka dansı yapmıştı. 7 bin kişilik yeni rekor henüz resmileşmedi ancak AFP'ye konuşan sulh hakimi Peter Debney " Benim gözlemime göre rekor kırıldı." dedi.

ULUSAL BİR GURUR MESELESİ

Dansı gerçekleştiren Masterton Ortaokulu'nun Müdürü Russell Thompson rekoru ana vatanlarına kazandırmanının ulusal bir gurur meselesi olduğunu belirtti.

Müdür Thompson, çocukların dünya şampiyonu olan Yeni Zelanda Millî Ragbi Birliği Takımı'nın maç öncesi gerçekleştirdiği "Ka Mate" hakası yerine "Ko Wairarapa" adlı hakayı seçtiklerini söyledi. Thompson "Bu sanıyorum bir kimlik duygusu. İnsanlara nereden geldiğimizi söylüyor." dedi.

Haka dansı eskiden sadece savaş alanında yapılsa da artık spor karşılaşmalarından düğünlere kadar birçok yerde sergileniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —