Tarih: 22.11.2011 11:45

65 kışlanın adı değişti

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Daha önce bulunduğu yerin adıyla anılan tabur seviyesindeki kışlaların da ismi şehit personelin ismiyle değiştirildi. “Orgeneral Mustafa Muğlalı” adı, Genelkurmay Başkanlığı’nın kararıyla tabeladan kaldırılarak, Van’ın Özalp ilçesinde kışlanın girişindeki tabelaya, “Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan”ın adı yazılmıştı. 

 

MUĞLALI HAYATINI CEZAEVİNDE KAYBETMİŞTİ

Org. Mustafa Muğlalı, 1943 yılında Van’ın Özalp ilçesinin sınır bölgesinde, 33 köylünün ölümünden sorumlu tutularak, Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından yargılanmış ve idam cezasına çarptırılmıştı. Cezaevine konulan Muğlalı’nın cezası 20 yıl ağır hapse çevrilmişti. Söz konusu karar Askeri Yargıtay tarafından bozulmuş ancak Mustafa Muğlalı dava yeniden görülmeden Aralık 1951’de cezaevinde hayatını kaybetmişti.

 

KENAN EVREN'İN ADI DEĞİŞMEDİ

“Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası”nın adının değiştirilmesinin ardından aralarında Genelkurmay eski Başkanı Kenan Evren’in de adının bulunduğu eski genelkurmay başkan ve kuvvet komutanlarının adlarıyla anılan kışlaların da adının değiştirileceği iddia edilmişti. Ancak G.Kurmay, başta İstanbul’da olan Kenan Evren Kışlası olmak üzere hiçbir eski G.Kurmay başkanı ve kuvvet komutanının adını taşıyan kışla adını değiştirmedi. Sadece tabur seviyesindeki kışla isimleri o kışlanın şehit olmuş TSK personelinden birinin adıyla değiştirildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —