• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,14% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5904,88% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılı dolayısıyla 57. Alay Şehitliği'nde tören düzenlendi.

GÜNDEM 24.04.2019 17:33:00 0
57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılı dolayısıyla 57. Alay Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve diğer ülkelerin temsilcileri katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılı sebebiyle 57. Alay Şehitliği'nde program düzenlendi. Tören, Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TSK ve itilaf devletleri adına çelenk konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Günün anlam ve önemine dair TSK adına konuşan Albay Esin Derya Alömeroğlu, "57. Alay Çanakkale Savaşlarının sembolü, Çanakkale'de çarpışan kahramanların her biri de 57. Alay'ın birer ferdi olmuştur. Bundan tam 104 yıl önce Çanakkale'de gerçekleşen muharebeler tarihin akışını değiştiren ve destanlaşan başarılarla doludur. 18 Mart 1915 tarihinde boğazı geçemeyeceğini anlayan müttefikler, deniz harekatıyla ulaşamadıkları amaçlarını gerçekleştirmek için karaya asker çıkarmaya ve yeni bir taarruza karar vermişlerdir. İtilaf Devletlerine mensup 30 bin 962 kişilik büyük bir kuvvet 25 Nisan 1915 sabahı harp gemilerinin yoğun ateş desteğiyle Arıburnu'ndan karaya çıkmış ve Conkbayırı'na doğru hızla ilerlemeye başlamıştı. Bunun üzerine 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal emir beklemeksizin ve kendi inisiyatifiyle birliklerini bölgenin en kritik ve o saatlerde savunmasız durumda bulunan Kocaçimentepe istikametinde harekete geçirmiştir. Yarbay Mustafa Kemal, "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir." emrini verdi" dedi.

"Yarbay Mustafa Kemal ve 57. Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Bey, Bedrin Aslanları kadar şanlı olan 57. Alay'ın en ön saflarında çarpışıyordu" diyen Alömeroğlu, "Düşman ağır bir mağlubiyet ile Conkbayır'ı yamaçlarından Arıburnu'na doğru ardında binlerce ölü bırakarak geri çekiliyordu. 57. Alay Cesaret Tepe Bomba Sırtı Hattında görev yapmış ve düşmanın çekip gittiği son güne kadar en kanlı çarpışmaların içerisinde bulunmuştur. Çanakkale muharebelerinden sonra 57. Alay Galiçya Cephesinde savaşmış 1. Dünya Savaşı'nın sonuna doğru Filistin Cephesine intikal etmiştir. Filistin Cephesinde bir yıl boyunca çok sayıda muharebeye katılmıştır. Nablus Muharebesinde çoğunluğu şehit düşünce ordu bünyesinden çıkartılmış ve aziz hatırasına saygı sebebiyle bir daha da kurulmamıştır. Kahraman şehitlerimiz, yattığınız topraklarda rahat uyuyunuz, bizler gücümüzü manevi varlığınızdan ve asil ruhlarından alıyoruz. Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan TSK, "Vatan sana canım feda" diyen Mehmetçiklere ve "Vatan sağ olsun" diyen analar var oldukça, dünyanın sayılı güçlerinden biri olarak aziz milletimiz ve vatanımızın bekası ile bölgesindeki barış ve huzurun güvencesi olmaya devam edecektir.

Konuşmanın ardından 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever anı defterini imzaladı. Şehitliğe karanfillerin bırakılmasıyla tören sona erdi. Son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz babasının heykelinin önünde Bakan Ersoy ile bir araya geldi.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Kara Kuvvetleri Komutanı General Sir Mark Carleton Smith, Avustralya Genelkurmay Başkanı Angus Campbell, Fransa Tümgenerali Christian Bailly, Fransa Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Sylvain Guiaugue, Yeni Zelanda Meclis Başkanı Rt Hon Trevor Mallard, Avustralya Ankara Büyükelçisi He Marc İnnesbrown, Bosna Hersek Büyükelçisi Bakir Safovic, Hindistan Büyükelçisi Sabjay Bhattacharyya, Yeni Zelanda Büyükelçisi He Ms Wendy Hinton, Srilanka Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Dilani Weerakoon, Avusturya Savunma Ateşesi Monika Schöberl de katıldı.

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

57. Alay’da Anma Töreni Düzenlendi

Karaman’da motosiklet denetimleri devam ediyor

Bolu’nun karlı dağlarında sis güzel görüntü oluşturdu

Antalya’da bıçak bileme ustası mesleğini yaşatıyor, 50-60 bin liraya çırak bulamıyor

TOBB MYO’da Erasmus proje eğitimi gerçekleştirildi

Safran, sarımsak ve kırmızı bibere bilimsel güvence

Gezici aşevi 81 ilde gönüllere dokunuyor

Kartepe’de zabıta ekiplerinin bulduğu cüzdan sahibine teslim edildi

Kastamonu’da ekiplerin köy yollarındaki zorlu karla mücadelesi başladı

Midyat ADSM’de implant tedavisi uygulanmaya başlandı

Mersin Mut’ta fırtına çatıyı uçurdu

Çanakkale’de jandarma ekipleri KADES ve güvenlik hakkında bilgilendirdi

MATSO’dan yangın güvenliği mevzuatıyla ilgili turizm tesisleri ve işletmeler için ek süre talebi

Fenerbahçe, Olimpia Milano deplasmanında

Jandarma 2.7 milyon kullanımlık uyuşturucuyu piyasaya sürülemeden yakaladı

"Bilim Ümraniye" öğrencilerin geleceğine ışık tutuyor

Sancaktepe’de düzenlenen operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi

Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Başkan Çolakbayrakdar: "Doğumdan hayata, Kocasinan’da her an vatandaşımızın yanındayız"

Denizli’de araç sayısı 580 bine dayandı

Paramotorla inip gelin arabasının önünü kestiler

Dr. Öğr. Üyesi Melik: "Mide kanseri, sessiz ilerler ama erken teşhisle tedavi edilebilir"

Samsun’da taşıt sayısı 532 bin 670 oldu

Ezine’de jandarmadan öğrenci ve öğretmenlere trafik bilgilendirmesi

Tekirdağ’da deniz 20 metre çekildi

Tavas Belediyesi mahallerin ihtiyaçlarına karşılama devam ediyor

Öğrencilere gıda güvenliği anlatıldı

Cephanelik gibi evden otomatik silahlar çıktı

Aydın Lisesi’nde sanal gerçeklik dönemi başladı

Erzincan’da yaban keçisini vuran 3 kişiye 975 bin TL ceza

Diyaliz hastalarına moral ve dayanışma yemeği

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.